• 83

Ugljanin provocira, sa Kurtijem razgovarao zahtevu za poseban status Sandžaka

Na sastanku je bilo rečii o "njihovim težnjama da rade i razvijaju se ka dostojanstvenom životu" i "životu bez diskriminacije od Beograda"

  • 83

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin informisao je lidera Pokreta Samoopredeljenje i kandidata za premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija o zahtevu za poseban status Sandžaka.

Kako je sinoć saopšteno iz Samoopredeljenja, na sastanku je bilo reči o situaciji u Sandžaku, položaju tamošnjih Albanaca i Bošnjaka, kao i njihovim težnjama da rade i razvijaju se ka dostojanstvenom životu i "životu bez diskriminacije od Beograda", preneo je Kosovo online.

U saopštenju se navodi i da su se Kurti i Ugljanin saglasili da slučajeve "progona i zločina nad nesrpskim zajednicama u Sandžaku" treba prikupiti i javno predstaviti, kako bi se Srbija "suočila sa prošlošću", ali i kako bi "bila primorana da prestane sa diskriminacijom".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • jkhk

    Nije ovo ni prva ni poslednja njegova izjava koja vredja drzavu u kojoj zivi. To ne treba da brine, jer on ovim izjavama govori samo o sebi i o svom vaspitanju.

  • jkhk

    Ovako nešto se ne sme tolerisati ,Ugljanin je zaista preterao i mora snositi posledice.

  • Nina

    O tom posebnom statusu Sandžaka Ugljanin može samo da sanja!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima