• 34

Oglasio se Mali posle odluke Odbora za etiku BU: Narod je najbolji sudija, ne političke komisija

Siniša Mali je rekao da je sada u potpunosti posvećen usvajanju budžeta, a da će se građanima posebno obratiti, ali posle usvajanja najvažnijeg zakona u parlamentu.

  • 34

Ministra finansija Siniša Malog danas su na ulazu u Dom narodne skupštine sačekali novinari, kojima je na pitanje kako se danas oseća posle odluke Odbora za etiku BU i da li će podneti ostavku koju traži opozicija, odgovorio da je mnogo truda uložio tokom školovanja i da mu je teško da prihvati odluke, kako kaže, političke komisije.

Poručio je da će se boriti i svojim angažmanom dokazati svoje znanje, kao i da je narod najbolji sudija, a ne političke komisije.

- A kako mi je? Teško mi je. Mnogo mi je teško zato što sam ceo život naporno radio, znam koliko sam napora uložio da budem najbolji student. Mnogo sam napora uložio i za svoje diplomske i za postdiplomske studije, jedna magistratura, druga magistratura, doktorat i onda mi je teško da prihvatim odluke političkih komisija - rekao je Mali, dolazeći u parlamenet gde je u toku rasprava o Predlogu budžeta za 2020.godinu.

Mali je ponovio da je sada u potpunosti posvećen usvajanju budžeta, i da će se posebno obratiti građanima, ali posle usvajanja najvažnijeg zakona u parlamentu.

Sinisa Mali

Foto: Slobodan Miljevic

- Ono što je meni danas važnije je što ćemo završiti raspravu o budžetu u načelu. Očekujem da se do srede završi rasprava o amandmanima i da se u četvrtak budžet usvoji. Imamo samo 115 amandmana. Mislim da nikada nismo imali manje amandmana na jedan budžet što govori o njegovom kvalitetu - rekao je Mali.

On je podvukao da u budžetu za 2020.godinu ima novca i za plate i za penzije, za podizanje životnog standarda građana Srbije, kao i za dalje investicije u putnu i železničku infrastukturu.

- Pravimo osnovu za još brži rast. Fiskalna konslidacija je završena i sada gledamo u budućnost - rekao je Mali.

Na pitanje da prokomentariše to što su pojedini mediji "unapred znali odluku i izveštavali dva dana pre odluke Odbora za etiku Univerziteta u Beogradu kao da su znali unapred rezultat", Mali je rekao da nema tu šta da doda i da je zbog toga i naveo da je reč o političkoj komisiji.

- Oni su to unapred znali, to je njihova politika i neka im je. Meni ostaje da se borim, kao što sam malopre i rekao - rekao je Mali.

Na ponovljeno pitanje šta namerava da uradi, ali i u vezi sa ostavkom koju traži opozicija, Mali je kazao da je već odgovorio na to pitanje i da će građani Srbije na kraju dati svoj sud o radu svakom od nas.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Mira

    Opozicija stalno smislja neke glupsti. Samo pricaju lazi. Nista drugi ne znaju.

  • Nina

    Opozicija je spremna na sve, samo da bi ostvarila svoje prljave političke ciljeve!

  • Tamara

    Opozicija stalno smislja neke glupsti. Samo pricaju lazi. Nista drugi ne znaju.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima