• 75

Saznajemo: Još jedna država povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prošle nedelje je saopštio da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti

  • 75

Kako Telegraf saznaje, 17. država povukla je priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, a u pitanju je Republika Nauru sa Pacifika.

Republika Nauru je sa najmanja nezavisna republika na svetu sa površinom od 21,3 kilometara kvadranih, ali su oni pod uticajem Australije među prvima priznali Kosovo već u aprilu 2008. godine.

Podsetimo, 11. novembra ministar spoljnih poslova Ivica Dačić saopštio je da je Gana povukla priznanje nezavisnosti KiM i tada pokazao zvaničnu notu koja je stigla.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

Printscreen: tv Prva

On je tada najavio da će do kraja godine biti još 3-4 zemlje koje će ovo isto učiniti, ali i objasnio zašto je bitno da broj država koje su priznale Kosovo mora da bude manji od 97.

Teško utvrditi tačan broj zemalja koje su zaista priznale nezavisnost tzv. Kosova

Ministar Dačić ranije je rekao i da je veoma teško utvrditi koliko je zemalja zaista priznalo Kosovo.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova tzv. Kosova na engleskom, srpskom i francuskom je navedeno da je 114 zemalja priznalo nezavisnsot Kosova, a na albanskom - 116, uz konstataciju da je time postignut cilj da ih bude više od 100.

I na sajtu "Kosovo thanks you", piše da ih je 116 - da je Barbados poslednja zemlja koja je priznala nezavisnost i to u februaru 2018.

Odluku o povlačenju nezavisnosti, pre Gane, u 2019. doneli su Togo i Centralno afrička republika, a prošle godine to su učinili i Surinam, Lesoto, Papua Nova Gvneja, Burundi, Unija Komora, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Liberija, Grenada, Palau, Komonvelt Dominika, Solomonska Ostrva i Madagaskar.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Građanin

    Ma neka im ga tog kosova. Amerikanci su ga i ovako zatrovali za hiljadu godina. Sličan je černobilu. Sve nuklearno naoružanje što razdužili polsle mirovnog sporazuma za razoružavanje nuklearnih bomba, između Gorbačeva i Regana, sve sručili na kosovo! Nit da živiš niti šta da seješ na tom zemljištu. Samo pogletajte koliko tih albanaca se leči po evropskim bolnicama od raka i slične bolesti. Znase kako se pacovi love, samo neka se naseljavaju. Inače sve su to političke igre.

  • Mića

    Sad su šipci i ujaci na aparatima.Ko to kaže k oto laže da je mala? Jeste mala al je ratoval

  • Mirko

    ko je cuo za ovu drzavu ja nisam nikada

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima