• 23

Đilas tvrdi da je Siniša Mali smanjio budžet BU, on mu poručio: To je laž, povećali smo podršku

Siniša Mali je objasnio da se prihodi budžeta Univerziteta u Beogradu sastoje iz dva dela, jedan je budžetska podrška, a drugi su sopstveni prihodi

  • 23

Predsednik SSP Dragan Đilas, rekao je danas da je ministar finansija Siniša Mali smanjio budžetsku podršku Univerzitetu u Beogradu za 2020. godinu za 525 miliona dinara i da se na ovaj način osvetio Univerzitetu, na šta je Mali poručio da je u pitanju laž, pošto je Vlada Srbije za sledeću godinu izdvojila 804 miliona dinara više za Univerzitet u Beogradu u odnosu na 2019. godinu.

Mali je objasnio da se prihodi budžeta Univerziteta u Beogradu sastoje iz dva dela, jedan je budžetska podrška, a drugi su sopstveni prihodi. Istakao je da je podrška BU iz republičkog budžeta 2019.godine bila 10,4 milijardi dinara, a za 2020.godinu je 11,3 milijarde dinara, što je za oko 804 miliona dinara više.

- Sopstveni prihodi Univerziteta se smanjuju, a Vi valjda znate i treba da pitate rukovodstvo Univerziteta, njih znate bolje nego ja, zbog čega im se smanjuju sopstveni prihodi, pa im se ukupan budžet zbog toga smanjuje, ali Vlada Srbije je povećala podršku budžetu za 804 miliona dinara - objasnio je Mali.

Lider stranke SSP Dragan Ðilas rekao je da ministar finansija Siniša Mali "kukavički smanjio budžetsku podršku Univerzitetu u Beogradu za 2020. godinu za 525 miliona dinara, da je zloupotrebio položaj ministra" kao i da se na ovaj način osvetio univerzitetu.

Goran Vesić, Dragan Đilas

Lider stranke SSP Dragan Ðilas rekao je da ministar finansija Siniša Mali smanjio budžetsku podršku Univerzitetu u Beogradu za 2020. godinu - Foto: Tanjug/Bojan Stekić

- Zbog odluke o plagijatu, zloupotrebio je položaj ministra i Budžetom za 2020. godinu se osvetio Univerzitetu smanjenjem sredstava sa 19,24 na 18,71 milijardi dinara - poručio je Đilas.

Ministar finansija odgovorio je da je u pitanju "bezočna laž, samo jedna u nizu".

- Treba da Vas je sramota, ne samo zbog neznanja već zbog toga što lažete - poručio je Mali Đilasu i rekao da verovatno predsednik SSP polazi od sebe kada govori o kukavičkim reakcijama i osveti.

- Ja to ne radim. Vi ste kukavica i veliki lažov i treba da vas je stid da se bavite ovakvim neistinama i lažima, ali to neka vama služi na čast. Tako ste opljačkali i građane Srbije za 619 mliona evra, tako vaši prvi saradnici stavljaju svojim kumovima kese na glavu, malo ih i guše zbog nelegalnih para. Vi se time ponosite i neka vam je, ali ja ću nastaviti da se borim protiv takvih kao što ste vi i takve politike - rekao je Mali.

Siniša Mali

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Mali je naveo da je ceo budžet za prosvetu za 2020.godinu veći i da iznosi 226,7 milijardi dinara, a u 2019.godini je bio oko 211 milijardi dinara.

- Fond za inovacionu delatnost dobija 1,2 milijarde, a imao je 1,1 milijardu dinara. Budžet Centra za promociju nauke je povećan sa 101 na 108 miliona dinara, Fond za nauku je dupliran sa 500 miliona dinara na milijardu dinara - rekao je Mali.

Ministar je kazao i država vodi računa o mladima, navodeći da će se u okviru Nacionalnog investicionog plana obezbediti 500 miliona evra za stanove za mlade, kao i da se već obezbeđuju i podsticaji za zapošljavanje mladih.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Maja

    Od Đilasane možemo očekivati da kaže bilo šta istinito. On slaže kako usta otvori!

  • Tamara

    Đilaseva svaka rec je laz

  • Goran

    Đilas bi prvo mogao da pročita predlog budžeta, pa tek onda da kritikuje.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima