Mirović: Promena vlasti u Novom Sadu do 4. septembra

Član Predsedništva SNS-a tvrdi da će vlast činiti Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije

  • 0

Igor Mirović, član Predsedništva SNSizjavio je da će nova politička koalicija preuzeti vlast u Novom Sadu do 4. sepetembra, i nju će činiti Srpska napredna stranke (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS), biće formirana do 4. septembra.

Novosadski naprednjaci najavljuju da će se nova koalicija formirati do 4. septembra da bi preuzela vlast u Novom Sadu, u skladu s dogovorom na najvišem stranačkon nivou SNS, SPS i URS, piše "Blic".

Posle optužbi novosadskog ogranka SNS da socijalisiti odlažu formiranje vlasti s naprednjacima u Novom Sadu, Mirović je potvrdio da će nova politička koalicija biti formirana do 4. septembra, a do polovine narednog meseca u Vojvodini će se prekomponovati vlast u više od deset opština.

- Čeka se još zvanična odluka lokalnih socijalista - rekao je Mirović i dodao da je "vrh SNS, SPS i URS to dogovorio".

I predsednik vojvođanskih socijalista Radoslav Striković potvrdio je da socijalisti "uveliko razgovaraju sa SNS o prekomponovanju lokalnih vlasti kako bi je upodobili sa republičkom koalicijom", kao i da će "do promena doći početkom septembra".

"Blic" piše i da su "pri kraju razgovori SNS i SPS o formiranju nove vlasti u Somboru, Kikindi, Kuli, Šidu, Beočinu, Inđiji", dok su socijalisti i naprednjaci već formirali vlast u Baču, Zrenjaninu, Pančevu, Pećincima, Rumi, Bačkoj Palanci i Sremskoj Mitrovici.

(I. M. / Izvor: Tanjug / Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA