U Beogradu održan protest "1 od 5 miliona"

Okupljenima su se obratili profesori Slobodan Prvanović i Biljana Stojković.

  • 4
preotest Jedan od pet miliona Foto: Tnajug/Andrija Vukelić

U Beogradu je održan još jedan protest "1 od pet miliona", a posle obraćanja kod Rektorata u Vasinoj ulici učesnici su se uputili u šetnju do Ministarstva finansija u Ulici kneza Miloša.

Na početku protesta, organizatori su čestitali studentima što su, kako kažu, "spasili Univerzitet", a povodom odluke Odbora Beogradskog univerziteta za etiku da je doktorat Siniše Malog plagijat.

Okupljenima su se obratili profesori Slobodan Prvanović i Biljana Stojković.

Organizatori su ovoga puta pozvali studente koji su drzali Rekotrat u blokadi da sa profesorima predvode kolonu koja se uputila ka Ministarstvu finansija, a najavljeno je da će se učesnici potom vratiti do Rektora.

preotest Jedan od pet miliona Profesor Slobodan Prvanović je rekao da je odluka o doktoratu Sinise Malog "veliki korak za Univerzitet, ali mali za Srbiju", dok je profesorka Stojković čestitala studentima "slobodan univerzitet"-Foto: Tnajug/Andrija Vukelić

Prvanović je rekao da je odluka o doktoratu Sinise Malog "veliki korak za Univerzitet, ali mali za Srbiju", dok je profesorka Stojković čestitala studentima "slobodan univerzitet".

- Okupili smo se ovde da proslavimo spas Beogradskog univerziteta. Zahvaljujući studentima iz "1 od 5 miliona" Beogradski univerzitet je spasen od potpune propasti - rekla je Stojković.

- Univerzitet je stao na crtu ovoj vlasti i vise nema nazad - poručila je Stojković.

preotest Jedan od pet miliona Okupili smo se ovde da proslavimo spas Beogradskog univerziteta, rekla je profesorka Biljana Stojković-Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Od opozicionih političara na protestu su i lider DS Zoran Lutovac i Borko Stefanović iz Stranke slobode i pravde, a ranije danas su DS, Dveri i SzS pozvali saopštenjima gađane na protest.

Kod Ministarstva finansija demonstrantima se obratio student Srđan Maković, koji je rekao da studenti neće tražiti smenu Malog, već će ministra, kaže, smeniti građani na ulici.

Ovo je 51. protest. Prvi je održan novembra 2018. u Kruševcu, nekoliko dana pošto je Borko Stefanović napadnut uoči stranačke tribine. Njegovi napadači su uhapšeni, a protesti su nastavljeni, ne više pod nazivom "Stop krvavim košuljama", već "1 od 5 miliona", a glavna parola u poslednje vreme je "Bojkot" izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crni nis

    24. novembar 2019 | 11:41

    Sto im drzava ne da otkaz kao prefesorima ima ljudi kojima treba posao ane politicare prefesore.

  • Jaca

    24. novembar 2019 | 14:52

    Ne živim u Bg, pa bih volela da mi neki iskren Beogradjanin kaže pošteno- koliko ih je bilo na protestu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA