• 7

Kostreš: LSV poziva na saradnju sve proevropske snage u Srbiji

Proevropske i modernističke snage moraju naći odgovor na narastajući antievropski narativ, a to mogu učiniti samo ako budu blisko sarađivale - poručio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš

  • 7

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja jučerašnje potpisivanje Daklaracije o političkoj budućnosti evropske Srbije, kojom se grupa poslanika demokratske orijetacije i predstavnika civilnog društva obavezala na očuvanje i uspostavljanje evropskih vrednosti u Srbiji.

- Smatramo da borba za modernu Srbiju, koja će postati punopravna članica Evropske unije, mora biti prioritetan interes svih demokratskih snaga u našoj zemlji. Liga socijaldemokrata Vojvodine će u utorak, zajedno sa svojim političkim partnerima, usvojiti Memorandum o budućnosti Vojvodine, kojim će snažno naglasiti demokratsku i proevropsku opredeljenost - poručio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

On je kazao da je nedopustivo da politički prostor u Srbiji bude zapljusnut desničarskom i konzervativnom ideologijom, koja "ove prostore drži u stanju stalne nesigurnosti".

- Proevropske i modernističke snage moraju naći odgovor na narastajući antievropski narativ, a to mogu učiniti samo ako budu blisko sarađivale. Liga socijaldemorkata Vojvodine pruža ruku svim političkim akterima koji se zalažu za evropsku Srbiju, jer će naša zemlja samo tako ući u zajednicu uspešnih i perspektivnih društava - poručio je.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mikan

    E samo smo tebe cekali da nas povedes u pobede

  • NS 1

    Ja sam proevropski orijentisan ali ako prihvatim saradnju ili nešto kažem proglasiće me za izdajnika Srba,politički a pravno je dozvoljeno.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima