• 32

Dačić: Kampanjom povlačenja priznanja tzv. Kosova želimo da nateramo Prištinu da napravi kompromis

Ministar spoljnih poslova je podsetio da je nedavno bio u poseti zemljama Pacifika i da sa većinom njih Srbija nije imala uspostavljene diplomatske odnose

  • 32

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Srbija kampanjom povlačenja priznanja ne radi protiv tzv. Kosova, već da želi da natera Prištinu da se napravi neki kompromis.

- Oni neće kompromis, kažu "Nas je priznalo 116 zemalja". Hajde sada da vidimo koliko ih je priznalo? Bedžet Pacoli mi se žalio da sam uništio njegovu karijeru i pitao me zašto radim sve to oko priznanja. Mi ne radimo protiv Kosova, već da ih nateramo da napravimo neki kompromis - rekao je Dačić za TV Hepi.

Navodi da je nedavno bio u poseti zemljama Pacifika i da sa većinom njih Srbija nije imala uspostavljene diplomatske odnose.

Sa državom Nauru u septembru su uspostavljeni diplomatski odnosi, a i dalje ne postoje sa državama kao što su Samoa u Vauatu.

KOSOVO NEZAVISNOST DEFILE

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Srbija kampanjom povlačenja priznanja ne radi protiv tzv. Kosova, već da želi da natera Prištinu da se napravi neki kompromis-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Ne mogu da se načudim šta su radili ovi pre nas. Ako nemamo uspostavljene diplomatske odnose, to znači da nemate nikakve kontakte sa tom zemljom, da za tu zemlju ne postojite. Oni priznaju Kosovo, a ne priznaju nas. Mi smo to dozvolili. I nije takva situacija samo na Pacifiku - naglasio je Dačić i dodao da se radi i sa članicama Uneska i Interpola koje nisu države, već predstavljaju teritorije, a koji su glasali za ulazak Kosova u te organizacije, da se prebace na "srpsku stranu".

Upitan da li će Maldivi povući priznanje, Dačić je podsetio da je u njihovom parlamentu pokrenuta afera da je Kosovo dalo dva miliona dolara za priznanje ministru spoljnih poslova.

- Ako neko misli da ćemo mi dati dva miliona da povuku priznanje, to nije način na koji mi razgovaramo. Taj što je priznao Kosovo se sprema da bude protiv kandidat postojećem predsedniku Maldiva i tu su nam se interesi poklopili - zaključio je on.

(Tečegraf.rs)

Komentari

  • nikolas

    PRAZNIM PRICAMA NIKAD NECEMO ISTERATI NATO OKUPATORA NASE SVETE ZEMLJE KOSOVA I METOHIJE KOJI STVARAJU VELIKU ALBANIJU!!!!

  • Dragana

    Pristina nije zasluzila da sa nama pregovara. Okupator je Albanski narod iz Albanije na teritoriji Srbije, na Kosovu i Metohiji u saradnji s Amerikom. Taj novopeceni sastav Kostova je zadrigo u teski kriminal, sve radi para i otimacine. Mi treba da razgovore vodimo sa Tiranom, koja je zvanicno legitimana drzava. Kosovo nije republika, Kosovo je u Srbiji. Rezolucija 1244 nikada nece umreti.

  • Ixi

    Moze kompromis. Nama republika Srpska i Sever Kosova.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima