• 12

Svima je postalo jasno da su Albanci problem u pregovorima: Dačić o dijalogu Beograda i Prištine

Nemam ni trunku optimizma da će tok pregovara krenuti na bolje - ocenio je Ivica Dačić gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a

  • 12

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi za RTS da ne očekuje pozitivan pomak u dijalogu Beograda i Prištine i ocenjuje da su Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti svojim izjavama celom svetu pokazali da su Albanci problem.

Ivica Dačić je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a naveo da nema ni trunku optimizma da će tok pregovara krenuti na bolje.

- Ako pogledate ko je u Prištini taj sa kojim treba da se razgovara i pregovara ja nemam ni trunku optimizma da će biti išta bolje nego što je bilo sa Ramušom Haradinajem, čak možda i gore. Potvrđuje se sve ono što smo ranije govorili. Pogledajte najnovije izjave Aljbina Kurtija koji govori o ujedinjenju Kosova sa Albanijom, jedinstvenoj albanskoj naciji - navodi Dačić.

Dodaje da su Kurti i Haradinaj celom svetu pokazali da su Albanci problem.

KOSOVO NEZAVISNOST DEFILE

Ako pogledate ko je u Prištini taj sa kojim treba da se razgovara i pregovara ja nemam ni trunku optimizma da će biti išta bolje nego što je bilo sa Ramušom Haradinajem, čak možda i gore, rekao je Dačić-FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Mislim da je svima sada postalo jasno da je retko ko uradio za srpski stvar kao što su to uradili Haradinaj, Kurti i ostali. Pokazali su celom svetu ko je u stvari problem. Pokazali su da su problem Albanci - navodi ministar spoljnih poslova.

Dodaje da neće biti uspeha dok se ne izvrši pritisak na Prištinu.

- Može da dođe za pregovarača ko god hoće, dok ne izvrši pritisak na Prištinu neće biti uspeha - ocenjuje Dačić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • nikolas

    BOG CE ODLUCITI O KOSOVU I METOHIJI SVETOJ SRPSKOJ ZEMLJI A NE OVO ZEMALJSKA SILA NATO!!! SVE CE BITI RESENO OVE GODINE -MOLIMO SE GOSPODU BOGU!!!

  • Rastko

    Znaci dzabe ste trosili nase pare ali to ionako nema ko da vam zameri.

  • Rastko

    Cinjenica je mit ili pak surova realnost pokazace se u narednih 100 godina.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima