• 0

Dačić: Zahvalnost Iraku na podršci očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije

Bilateralni odnosi dve zemlje su veoma razvijeni, neophodno je jačati ih kroz susrete na visokom i najvišem nivou - zaključeno je u razgovoru izmešu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića i odlazećeg ambasadora Iraka

  • 0

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Iraka Fakrija Hasana Mahdija Al Isu, koji zbog odlaska u penziju završava svoj jednogodišnji mandat u Srbiji.

U razgovoru je konstatovano da su bilateralni odnosi dve zemlje veoma razvijeni i da je neophodno jačati ih kroz susrete na visokom i najvišem nivou.

Dačić je naglasio da Srbija izražava zahvalnost za principijelnu podršku Iraka očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije. Sa žaljenjem se osvrnuo na trenutnu situaciju u Iraku i izrazio nadu da će mir i stabilnost Iraka biti očuvani, navodi se u saopštenju MSP.

Irački ambasador zahvalio je na podršci i istakao da će nastaviti da doprinosi jačanju veza između Srbije i Iraka. Izrazio je uverenje da će inicijative i aktivnosti koje su započete tokom njegovog mandata doprineti daljem razvoju sveukupne saradnje dve prijateljske države.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima