• 81

Vučić uputio čestitke Ursuli fon der Lejen posle potvrde mandata nove Evropske komisije

Vučić je uputio čestitku pošto je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije

  • 81

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novi mandat Evropskoj komisiji, uz poruku da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da se nada da će naš evropski put biti realan i ostvariv, a naše reforme adekvatno vrednovane.

Vučić je čestitao predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, komesaru za susedstvo i proširenje Oliveru Varhejiju i drugim evropskim komesarima, nakon što je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije.

- Čestitam vam na poverenju koje su vam danas ukazali poslanici Evropskog parlamenta i želim vam mnogo uspeha u radu. Uveren sam da ćete, tokom petogodišnjeg mandata, svojim velikim iskustvom braniti interese Evropske unije i promovisati vrednosti na kojima ona počiva. Isto tako sam uveren da ćete novim idejama uspešno odgovarati na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava i boriti se da ona postane još bolje mesto za život - poručio je Vučić.

On je istakao da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da ćemo, kao zemlja kandidat, uvek biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

- Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, nadamo se da je naš evropski put realan i ostvariv i uporno ćemo da radimo na tome da Srbija bude uređena i uspešna zemlja. Zato nas je obradovalo to što ste najavili da ćete da podržavate čvrste odnose i snažnu saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive predstavlja jak podsticaj našim reformskim naporima u društvu i ekonomiji - naveo je predsednik Srbije.

Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Foto: Tanjug/AP

On je izrazio nadu da će se "naše reforme adekvatno vrednovati i da će Srbija, tokom ovog mandata, uz podršku i pomoć, ali i kritiku, postati zemlja koju će rado videti kao ravnopravnog člana Evropske unije".

- U isto vreme, Srbija će, promovišući politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak regiona, navodi se u čestitki predsednika Vučića - saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Video: Ovako je nemački državni vrh ispratio Ursulu fon der Lajne na dužnost u EK

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Tamara

    Srbija je na dobrom putu za ulazak u EU

  • Nenad

    Nadam se da ce Ursula imati vise sluha za nase probleme od njenih predhodnika?

  • Milan

    Takodje se pridruzujem cestitci. Nadam se da ce nova EK omoguciti laksi put Srbije ka EU.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima