• 81

Vučić uputio čestitke Ursuli fon der Lejen posle potvrde mandata nove Evropske komisije

Vučić je uputio čestitku pošto je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije

  • 81

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas novi mandat Evropskoj komisiji, uz poruku da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da se nada da će naš evropski put biti realan i ostvariv, a naše reforme adekvatno vrednovane.

Vučić je čestitao predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepu Borelu, komesaru za susedstvo i proširenje Oliveru Varhejiju i drugim evropskim komesarima, nakon što je Evropski parlament potvrdio mandat nove Komisije.

- Čestitam vam na poverenju koje su vam danas ukazali poslanici Evropskog parlamenta i želim vam mnogo uspeha u radu. Uveren sam da ćete, tokom petogodišnjeg mandata, svojim velikim iskustvom braniti interese Evropske unije i promovisati vrednosti na kojima ona počiva. Isto tako sam uveren da ćete novim idejama uspešno odgovarati na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava i boriti se da ona postane još bolje mesto za život - poručio je Vučić.

On je istakao da je članstvo u EU strateški cilj Srbije i da ćemo, kao zemlja kandidat, uvek biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

- Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, nadamo se da je naš evropski put realan i ostvariv i uporno ćemo da radimo na tome da Srbija bude uređena i uspešna zemlja. Zato nas je obradovalo to što ste najavili da ćete da podržavate čvrste odnose i snažnu saradnju sa Zapadnim Balkanom, jer postojanje evropske perspektive predstavlja jak podsticaj našim reformskim naporima u društvu i ekonomiji - naveo je predsednik Srbije.

Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Foto: Tanjug/AP

On je izrazio nadu da će se "naše reforme adekvatno vrednovati i da će Srbija, tokom ovog mandata, uz podršku i pomoć, ali i kritiku, postati zemlja koju će rado videti kao ravnopravnog člana Evropske unije".

- U isto vreme, Srbija će, promovišući politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak regiona, navodi se u čestitki predsednika Vučića - saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Video: Ovako je nemački državni vrh ispratio Ursulu fon der Lajne na dužnost u EK

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    Srbija je na dobrom putu za ulazak u EU

  • Nenad

    Nadam se da ce Ursula imati vise sluha za nase probleme od njenih predhodnika?

  • Milan

    Takodje se pridruzujem cestitci. Nadam se da ce nova EK omoguciti laksi put Srbije ka EU.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima