• 3

Ramin šamar Pacoliju! Albanski premijer odbio pomoć Prištine za žrtve zemljotresa

Prištinska Gazeta Expres piše da se Rama spontano sreo s Pacolijem juče prilikom obilaska Drača i Tumana i tom prilikom mu poručio da upozori one s Kosova, koji doniraju pomoć Albaniji, da ne traže ukidanje putarine na Nacionalnom putu

  • 3

Albanski premijer Edi Rama nervozno je reagovao na zahteve pojedinaca iz Prištine da se ukine plaćanje putarine na Nacionalnom putu ka Tirani i zatražio od odlazećeg ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da građanima objasni da to nije moguće, piše prištinska Gazeta Expres.

Takođe, Rama se usprotivio izmeštanjem ugroženih građana Albanije na Kosovo, jer, kako je rekao, oni moraju ostati u blizini svojih domova i svog posla.

Prištinska Gazeta Expres piše da se Rama spontano sreo s Pacolijem juče prilikom obilaska Drača i Tumana i tom prilikom mu poručio da upozori one s Kosova, koji doniraju pomoć Albaniji, da ne traže ukidanje putarine na Nacionalnom putu.

Rama je rekao da i oni koji doniraju pomoć Albaniji takođe moraju da plate putarinu koja iznosi pet evra.

Aleksandar Vucic, Zoran Zaev, Edi Rama

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Putarina je obaveza svih i namenjena je infrastrukturi, koja treba da obezbedi bezbednost na putevima i u državi. Sad ako vam padne na pamet da date mnogo više od tih pet evra, dajte i tih pet evra - rekao je Rama i dodao da je to iznos koji se plaća i na Kosovu i u Albaniji.

- Neverovatno je da ova histerija i da neko ne može da shvate kako se prema tim stvarima treba odnositi - kazao je Rama.

A kada je Pacoli rekao da je ponudio i privatnu pomoć žrtvama zemljotresa, kao i medicinsku, Rama mu je rekako da je pomoć već ponuđena pozivajući se pritom na sporazume koje Albanija ima sa drugim državama u oblasti zdravstva.

Albanija zemljotres

Foto: Tanjug/AP

Rama je, kako se navodi, takođe reagovao na zbrinjavanje građana pogođenih zemljotresom, rekavši da oni treba da ostanu u blizini i da ne mogu da budu daleko od svojih domova, od svojih radnih mesta i škola.

Expres piše da je albanski premijer, ipak, imao reči hvale za uspehe pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga u pronalaženju tela ispod ruševina, rekavši da sjajno rade svoj posao.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Cika Velja

    Hoce da unesrecene izmeste na Kosovo? E sto bi ih usrecili???

  • Aca

    Nece da ih trosi da imaju da potplacuju zemlje ali dzaba im sve mi imamo Ivicu legendu!!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima