• 1

Potvrđeni konačni rezultati izbora na Kosovu i Metohiji

Predsednica CIK, Valjdete Daka, izjavila je da je odluka o potvrđivanju konačnih izbornih rezultata doneta nakon što su Veće za pritužbe i žalbe i Vrhovni sud saopštili da su sve žalbe razmotrene

  • 1

Centralna izborna komisija potvrdila je konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora na KiM održanih 6. oktobra, prema kojima su prvo i drugo mesto zadržali Pokret Samoopredeljenje, odnosno Demokratski savez Kosova.

Koalicija Fatmira Ljimaja i Bedžeta Pacolija prešla prešla je izborni prag.

Predsednica CIK, Valjdete Daka, izjavila je da je odluka o potvrđivanju konačnih izbornih rezultata doneta nakon što su Veće za pritužbe i žalbe i Vrhovni sud saopštili da su sve žalbe razmotrene, prenela je prištinska Koha.

Prema potvrđenim konačnim izbornim rezultatima Pokret Samoopredeljenje je osvojio 221.001 glasova ili 26,27 odsto, DSK je dobio 206.516 glasova ili 24,54 odsto, DPL je treća sa 178.637 glasova ili 21,23 odso.

Koallicija Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Socijaldemokratske partije Špent Ahmetija je osvojila 96.872 glasova ili 11,51 odsto, dok je zvanično koalicija Inicijativa-AKR-PD, Fatmira Ljimaja i Bedžeta Pacolija prešla izborni prag sa 42.083 glasova, ili 5,002 odsto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • DEDA RAKA

    Lele al' su brzi kad se Srbin mrzi! Srbska lista ipak čista , uskoro će da zablista .

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima