• 16

"Dan zastave Albanije" u Preševu: Okupio se mali broj Albanaca, ne odustaju od svojih zahteva

Ispred preševskog Doma kulture se okupio neočekivano mali broj Albanaca, gde su polagali cveće i odali poštu nastradalima u razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju

  • 16

Obeležavanje "Dana zastave Albanije", koje su predstavnici privremenih prištinskih institucija pre nekoliko dana najavili i na teritoriji Kosova i Metohije, održan je u Preševu, ali se pretvorio u skup solidarnosti stradalima u razornom zemljotresu koji je pogodio Albaniju.

Kako saznajemo, ispred preševskog Doma kulture se okupio neočekivano mali broj Albanaca, gde su polagali cveće.

Dan zastave Albanije, albanske zastave

Foto: Slađana Tasić

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa poručio je da oni ostaju pri svojim zahtevima, koji se tiču reašvanja statusa i ponovio zahtev da se pitanje "Preševske doline" uključi u dijalog Beograda i Prištine.

- Samo tako se može postići dogovor i trajni mir. To je prilika da se trajno reši položaj nacionalnih manjina - rekao je Mustafa.

Dan zastave Albanije, albanske zastave

Foto: Slađana Tasić

Posle odavanja pošte nastradalima, okupljeni su krenuli u šetnju ka centru, a Mustafa je poručio da će se u toku dana saopštenjem oglasiti i reći kada će ranije najavljeni protest veterana i političkih lidera iz Prištine biti održan.

Podsetimo, pod sloganom "Dosta više - Dolina traži rešenje" Organizacije ratnih veterana i uz podršku albanskih političkih subjekata i Saveta Islamske zajednice, koji deluju u Bujanovcu i Preševu, bio je ranije najavljen za 28. novembar.

Prema informacijama koje je tada prenela preseva.com, protest je bio namenjen "podizanju glasa Albanaca tzv. "Preševske doline".

(S.T.)

Komentari

  • mihailovic

    Sve vratiti u Albaniju i oduzeti im drzavljanstvo Srbije (ako ga uopste i imaju ).Tako radi pravna drzava a banana drzava cuti i zabija glavu u pesak .

  • Ljubiša

    Šta me bre boli taki,mi i nismo država,mi smo samo teritorija koja se zove Srbija,i u kojoj zakon važi samo za sirotinju.

  • DEDA RAKA

    Srbiju ko ne poštuje k'o državu svoju u tudjini živeće k'o bubreg u loju. A Šiptari nek' odliče, široko im polje, u Tiranu neka idu ako im je bolje. Srbija se ne dopada nekim Šiptarima, neka idu, ko im brani biće lakše svima.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima