• 54

Vučić na sastanku sa ruskim diplomatom: U fokusu predstojeći susret predsednika Srbije i Rusije

Predsednik Srbije i zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije razgovarali su o bilateralnim odnosima

  • 54

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom i to uoči susreta s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 4. decembra.

Vučić i Gruško su razgovarao o bilateralnim odnosima dveju zemalja, posebno u svetlu priprema za radnu posetu i sastanak sa predsednikom Putinom 4. decembra.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Gruško preneo je predsedniku Vučiću pozdrave predsednika Putina, premijera Medvedeva i ministra Lavrova.

Vučić je izrazio zadovoljstvo dinamikom susreta visokih zvaničnika Srbije i Rusije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom

Foto: Predsednistvo Srbije

Istakao je, takođe, da je za njega taj susret od izuzetnog značaja, kao prilika za sadržajan razgovor i razmenu stavova o globalnim i regionalnim pitanjima, kao i najvažnijim pitanjima srpsko-ruske saradnje, posebno ekonomske.

Predsednik Vučić je zahvalio Rusiji za razumevanje naših državnih i nacionalnih interesa, kao i za aktivnu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, posebno u međunarodnim organizacijama.

On je, takođe, zahvalio ruskim zvaničnicima što često posećuju Srbiju, jer to govori o želji Rusije da održava bliske odnose sa našom zemljom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom

Foto: Predsednistvo Srbije

Dvojica sagovornika su konstatovali da realizacija dogovorenih projekata, naročito u oblasti energetike, kao i saobraćajne infrastrukture i visokih tehnologija, dobro napreduje.

Predsednik Vučić i zamenik šefa ruske diplomatije Gruško razgovarali su i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija ostaje verna svojoj politici vojne neutralnosti, što će jasno i nedvosmisleno potvrditi usvajanjem odgovarajućih strateških dokumenata.

SAstanku je prisustvovao i ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Bocan Harčenko.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ruske I Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem I supersonicnim raketama pod hitno preko cele Srbije,supersonocno hitno.

  • Ivana

    Od prijateljstva sa Rusijom ocekujem samo dobre i pozitivne rezultate.

  • Bojan

    Teško je,ali je lakše kad ste okruženi prijateljima. Srbija mora da održava dobre odnose i sa istokom i zapadom i da ulaže sve napore da sačuvamo vojnu i političku neutralnost.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima