• 7

Lukašenko naredne nedelje stiže u dvodnevnu posetu Srbiji

Aleksandru Lukašenku će domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da će sa radošću dočekati kolegu iz Belorusije

  • 7

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže 2. i 3. decembra u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednici će u ponedeljak, 2. decembra, položiti vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomeniku Crvenoarmejcu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Lukašenko i Vučić imaće zvaničan tet-a-tet razgovor u utorak u Palati Srbije u 10:15, nakon čega su predviđeni plenarni razgovori delegacija Srbije i Belorusije, predvođenih dvojicom predsednika.

Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko, Minsk

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Potom će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će sa radošću dočekati u Srbiji predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, i istakao da su neodgovorne izjave kojima se kritikuje Lukašenkova poseta Beogradu.

Vučić je, komentarišući osude što će se Lukašenko obratiti poslanicima u srpskom parlamentu, rekao da predsednik Belorusije nikada nije bio protiv Srbije i da je Srbija popularna u toj zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Donesi nam ako nistaS400.,a nebi smetalo I puno vise.

  • Predrag Z.

    Lukašenko je bio veliki Miloševićev prijatelj 👍

  • Јован Ктћ

    Господин Лукашенко је осведочени и искрени пријатељ Србије и нашег народа. То је доказао много пута. Био је код нас и за време бомбардовања. Сада нам помаже и око наоружања, и подржава у међународним организацијама.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima