Lukašenko naredne nedelje stiže u dvodnevnu posetu Srbiji

Aleksandru Lukašenku će domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je poručio da će sa radošću dočekati kolegu iz Belorusije

  • 7

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže 2. i 3. decembra u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će mu domaćin biti predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednici će u ponedeljak, 2. decembra, položiti vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomeniku Crvenoarmejcu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Lukašenko i Vučić imaće zvaničan tet-a-tet razgovor u utorak u Palati Srbije u 10:15, nakon čega su predviđeni plenarni razgovori delegacija Srbije i Belorusije, predvođenih dvojicom predsednika.

Aleksandar Vučić, Aleksandar Lukašenko, Minsk Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Potom će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će sa radošću dočekati u Srbiji predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, i istakao da su neodgovorne izjave kojima se kritikuje Lukašenkova poseta Beogradu.

Vučić je, komentarišući osude što će se Lukašenko obratiti poslanicima u srpskom parlamentu, rekao da predsednik Belorusije nikada nije bio protiv Srbije i da je Srbija popularna u toj zemlji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    29. novembar 2019 | 14:50

    DOLAZI VELIKI PRIJATELJ SRBIJE I SRBA!!! DOBRO NAM DOSAO SRBI VAS VOLE!!!

  • Toma

    29. novembar 2019 | 14:58

    Presednik Belorusije Lukasenko je dokazani iskreni dugogodisnji prijetelj Srbije. Njegova poseta našoj zemlji doneće i učvrstiti pre svega bilaterarlne odnose na svim poljima. Ako baš hoćete i na vojnom planu, što na je u ovom trenutku veoma važno u odbarni suvereniteta i bezbednosti naših granica. Kao nezavisna i miroljubiva zemlja, Srbija ima puno pravo isključivo sa brani svoje granice, a da nikoga do sada nije napadala.Zle duse koje ne misle dobro ovom narodu, vec su počeli sa spletkama o dolasku dragog gosta!? Umesto da učite i budu ponosni što nam Lukasenko pomaže, oni mlate praznu slamu!? Govorite usta da niste pusta, stara srpska poslovica.

  • Јован Ктћ

    29. novembar 2019 | 18:33

    Господин Лукашенко је осведочени и искрени пријатељ Србије и нашег народа. То је доказао много пута. Био је код нас и за време бомбардовања. Сада нам помаже и око наоружања, и подржава у међународним организацијама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA