• 1

Delegacija grčkog grada Katerini na čelu sa gradonačelnikom u trodnevnoj poseti Jagodini

Svima je poznato da je Grčka veliki prijatelj Srbije i da nam daje punu podršku - izjavio je Dragan Marković Palma

  • 1

Delegacija grčkog grada Katerini na čelu sa gradonačelnikom Konstandinosom Koukodimosom boravi u trodnevnoj poseti Jagodini, gde im je domaćin predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je počasni konzul Grčke u Srbiji i počasni građanin grada Katerini.

U delegaciji iz Grčke su i vlasnik ekskluzivnog hotela "Mediterranean Villlage" u Paraliji Vasilios Lambrou, vlasnik lanca supremarketa u oblasti Pieria Konstantinos Pitsia i veliki izvoznik maslinovog ulja George Petmezakis.

- Svima je poznato da je Grčka veliki prijatelj Srbije, da nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost takozvanog Kosova i da daje punu podršku Srbiji na evropskom putu. Otac aktuelnog grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa, Konstantinos Micotakis, koji je bio premijer Grčke devedesetih godina bio je takođe veliki prijatelj Srbije i davao je veliku podršku srpskom narodu za vreme građanskih ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Srbija to nikada neće zaboraviti - izjavio je on novinarima.

- U Grčkoj je prošle sezone letovalo oko 900 000 građana Srbije, a siguran sam da će ih sledećeg leta biti još više. I ja pozivam sve one koji se još nisu odlučili, da ne odlaze na odmor u neke države koje su protiv Srbije i koje su glasale da takozvano nezavisno Kosovo uđe u UNESKO, nego da letuju u prijateljskoj Grčkoj - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Dragan Markovic Palma ugostio delegacija iz Grcke Grčka

Foto: Aleksandar Dobrosavljević

Podsetio je da je gradonačelnik u razgovoru pre ove konferencije rekao da će u regiji Pierija biti izgrađen sistem za prečišćavanje otpadnih voda, što znači da će more u Paraliji biti mnogo čistije nego do sada.

- On je takođe izabran i u Bord gradonačelnika Grčke, što je priznanje za njegov rad i ja pozivam sve članove Borda gradonačenika Grčke da dođu u Srbiju, da budu naši gosti i da vidimo šta to Grčka uvozi iz drugih država, a proizvodi se u Srbiji, kako bi Srbija dobila prioritet - rekao je Palma i podsetio da je u ovoj delegaciji i vlasnik lanca supermarketa u regiji Pierija, sa kojim će razgovarati šta sve može da se nađe na rafovima njegovih supermarketa što se proizvodi u Srbiji.

Grad Jagodina već 15 godina o svom trošku i u organizaciji šalje na more u Paraliju sve svoje učenike koji su završili srednju školu, a od sledeće godine, svi učenici koji su završili četvrti i osmi razred osnovne škole, više neće letovati u Crnoj Gori, već u Paraliji i sa njima će, pošto su maloletni, poći i jedan od roditelja. To znači, kako je objašnjeno, da će 1.300 roditelja iz Jagodine letovati narednog leta u Paraliji, takođe besplatno, sa svojom decom.

Koukodimos: Palma je najzvučnije ime u gradu Katerini

- Veliko hvala mom prijatelju Palmi za sve što radi za odnose između naših država, naših gradova i regija i naših građana i namerno sam rekao samo “Palma”, jer je to najzvučnije ime u mom gradu Katerini i regiji Pierija, kojoj pripada i letovalište Paralija. Godišnji budžet grada Katerini je 86 000 000 evra, a 60 posto od toga su prihodi od turizma - rekao je on.

Dragan Markovic Palma ugostio delegacija iz Grcke Grčka

Foto: Aleksandar Dobrosavljević

- Nama je veoma važno da svi vaši građani, svi građani Srbije se lepo i prijateljski osećaju u Grčkoj, u  Paraliji. Nova vlada grada Katerini će učiniti sve da vaš odmor bude još kvaliteniji. Već od narednog leta, 2020. godine, videćete mnogo čistije more, sve parkinge asfaltirane sa šetalištima i osvetljenjem - poručio je Koukodimos.

Delegacija obišla jagodinsku industrijsku zonu

Delegacija grčkog grada Katerini obišla je jagodinsku industrijsku zonu, fabrike Testeral, Feman i Jela. Vlasnik ekskluzivnog hotela "Mediterranean Villlage" u Paraliji Vasilios Lambrou ponudio je direktoru jagodinske kompanije "Testeral", koja se bavi proizvodnjom alu i pvc stolarije, Milovanu Vidojeviću, da njegova kompanija snabdeva nov hotel koji on gradi u regiji Pierija i koji će se prostirati na 3.500 kvadrata, a vrednost investicije je 10 miliona evra.

Takođe, gradonačelnik Katerini, Konstandinos Koukodimos, zatražio je od Vidojevića ponudu za njegove proizvode, jer počinje sa rekonstrukcijom objekta Gradske kuće u Katerini. Takođe ponuđen je i posao za jagodinsku kompaniju Feman koja, između ostalog proizvodi i LED rasvetu, za koju se Grci zaniteresovani. Grčka delegacija obišla je i jagodinski turistički kompleks, kao i Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • mima

    ovaj gospodin palma, sve deblji i deblji, dobro mu ide?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima