• 0

Dragan Marković Palma sa gradonačelnikom grada Katerini obišao fabriku aviona u Jagodini

Četverosedi SILA 950 i SILA 750, koji su i ambulantni avioni za prevoz pacijenata, posebno su interesovali članove grčke delegacije

  • 0

Delegacija grčkog grada Katerini je danas u pratnji svog domaćina, predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme, obišla fabriku aviona u Jagodini “Aero East Europe”, vlasnika i direktora Milorada Matića.

On je ujedno i pilot i koji je danas avionom SILA 600 provozao iznad Jagodine gradonačelnika grada Katerini Konstandinosa Koukodimosa.

- Čestitam kompaniji "Aero East Europe" iz Jagodine, koja proizvodi ovako lepe i kvalitetne avione. Pozvao sam vlasnika ove kompanije da dođe u Grčku i prezentuje avione koje proizvodi, a koji su nama veoma zanimljivi. Posebno četverosedi SILA 950 i SILA 750, koji su i ambulantni avioni za prevoz pacijenata - izjavio je po sletanju i naglasio da se prvi put vozio u avionu dvosedu.

Vlasnik čuvenog hotela “Mediterranean Villlage” u Paraliji Vasilios Lambrou je rekao da su za grčki turizam interesantni avioni koji se proizvode u Jagodini, a koji mogu da poleću sa mora i sleću na vodu. Vlasnik kompanije “Aero East Europe” u Jagodini Milorad Matić izjavio je da uskoro počinje izgradnja nove fabrike aviona u Jagodini i aerodromske piste za male avione na lokaciji Štipljanski put u Jagodini i zahvalio se lokalnoj samoupravi u Jagodini na podršci.

Dragan Marković Palma

Foto: Aleksandar Dobrosavljević

Grčka delegacija je obišla i jagodinsku zelenu pijacu gde su izrazili oduševljene njenom infrastruktrom, izgledom, kao i pogodnostima za poljoprivredne proizvođače.

- U Jagodini poljoprivredni proizvođači ne plaćaju tezge na pijaci, što se odnosi na tezge za voće i povrće, kao i na moderno opremljenu prostoriju za prodaju sira i kajmaka. Poljoprivredni prozvođači na teritoriji grada Jagodine ne plaćaju porez na poljoprivredno zemljište i besplatan je prevoz za sve građane na celoj teritoriji grada Jagodine, koja uključuje i 52 sela - izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine.

Gradonačelnik Koukodimos izjavio je obilazeći zelenu pijacu u Jagodini da će njegov prvi potez, kao novog gradonačelnika u Katerini biti da napravi pijacu kao u Jagodini.

Dragan Marković Palma

Foto: Aleksandar Dobrosavljević

- Mi u gradu Katerini koji ima oko 100 000 stanovnika nemamo pokrivenu pijacu. Tezge su na otvorenom na hladnoći. To je jedna od prvih stvari koje ću kao gradonačelnik uraditi. Pozajmiću mnoge ideje od mog prijatelja Dragana Markovića Palme, a prva će biti nova pokrivena pijaca u Katerini. Takođe, čuo sam u razgovoru sa građanima ovde da su oni oduševljeni predsednikom Markovićem i lokalnom samoupravom. Ne plaćaju poljoprivrednici tezge, gradski prevoz im je besplatan i mnogi su mi rekli da su bili u Paraliji u organizaciji svog grada. Biće mi velika čast i zadovoljstvo da i ja uradim u svom gradu kao što je Palma uradio u Jagodini - rekao je Koukodimos.

Grčka delegacija obišla je i Hram Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima