≫ 

Gruško dao poklon Dačiću, obišao izložbu Odbrana, a pogledajte šta piše na satu...

Ministar Dačić je ponovio zahvalnost Rusiji na čvrstom stavu, principijenoj poziciji koja brani teritorijalni integritet kao princip međunarodnog prava

  • 3
nedelja NATO u Beogradu Foto: Tnajug/Rade Prelić

Zamenik ministara inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško, koji je boravio u poseti Beogradu, poklonio je prvom potpredsedniku Vlade i ministaru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću prigodan simboličan poklon u znak zahvalnosti i dobru dugogodišnju saradnju dva ministarstva.

Kako je saopštilo srpsko Ministarstvo spoljnih poslova, na fotografijama koje su osvanule na Tviteru, može se videti da na satu koji je Dačić dobio kao poklon od ruskog kolege na ruskom piše Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije.

Ministar Dačić je ponovio zahvalnost Rusiji na čvrstom stavu, principijenoj poziciji koja brani teritorijalni integritet kao princip međunarodnog prava, samim tim i stavove Srbije kada reč o njenom teritorijalnom integritetu i suverenitu.

Gruško je danas obišao, u pratnji državnog sekretara Minstarstva odbrane Aleksandra Živkovića i ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka, izložbu "Odbrana 78", koju su u Muzeju grada Beograda priredili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije povodom obeležavanja 20. godišnjice odbrane zemlje od NATO agresije.

Posle obilaska izložbe, zamenik šefa ruske diplomatije rekao je da smatra da svaki iskren čovek treba da poseti ovu izložbu.

- Izložba je istovremeno svedočanstvo izvanredne hrabrosti, nepobedivog duha, snage srpskog naroda i strašna pouka za celo čovečanstvo. Pouka, iz koje treba da se napravi samo jedan zaključak: ovo ne sme da se ponovi. Večno sećanje na sve koji su dali svoje živote za slobodu Jugoslavije, za svoju mirnu zemlju. Niko nije zaboravljen, ništa nije zaboravljeno. Veliko hvala na tome što sam imao priliku da vidim ovu izložbu i hvala na tome što se ovako čuva sećanje na te strašne dane - istakao je Gruško.

Kako se podseća u saopštenju Ministarstva odbrane, izložba "Odbrana 78" autora Dušana Jovovića, projekat je koji je iniciralo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, multimedijalna je i interaktivna izložba i prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani.

Izložbena postavka na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije, koja je počela napadom na SR Jugoslaviju 24. marta 1999. godine, bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, i posvećena je stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima, među kojima je, nažalost, bilo i mnogo dece.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    1. decembar 2019 | 13:54

    Ruske I Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem I supersonicnim raketama pod hitno. ISTERATI NATO KRIMINALCE.

  • mihailovic

    1. decembar 2019 | 12:15

    Jos samo da IZBACITE NATO oficire koji se nalaze vec duze vreme u zgradi Generalstaba vojske Srbije u Beogradu !

  • S . M .

    1. decembar 2019 | 07:57

    Pa opšte je poznato da ministar inosranih poslova Srbije Ivica Dačic ima inzvaredne odnose sa gospodinom Lavrovim šefom diplomatije Rusije,gospodjom Zaharovom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA