• 3

Stigla i pisana potvrda: Si Đinping sledeće godine u poseti Srbiji

Podsećamo Si Đinping najavio svoju posetu Srbiji i, kako je rekao, svom prijatelju Aleksandru Vučiću početkom novembra ove godine

  • 3

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobio pisanu potvrdu da će našu zemlju naredne godine postetiti predsednik Kine Si Ðinping.

- Umirem od smeha kada mi dođu sa idejama da mi smanjimo saradnju sa Kinom i Rusijom, a onda vidim red i kod Putina i kod Si Ðinpinga, sa po 20 ministara idu po 15 puta godišnje, da se sretnu i uvećaju svoju trgovinsku razmenu sa Kinom i Rusijom - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa delegacijom Evropskog parlamenta koju čine izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber.

Aleksandar Vučić i Manfred Veber

Aleksandar Vučić - Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Kako je rekao Vučić, onda dođu pa njemu da sole pamet hoće li ili neću sa nekim da se viđa.

- Dakle, nego šta ću nego ću da se viđam i da vas obavestim da sam dobio potvrdu, po prvi put u pisanoj formi, da će Si dogodine posetiti Srbiju. Tako da vam se pohvalim i pred evrpskim predstavnicima.

Podsećamo Si Đinping najavio svoju posetu Srbiji i, kako je rekao, svom prijatelju Aleksandru Vučiću početkom novembra ove godine tokom posete premijerke Srbije Ane Brnabić Kini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima