• 1

Poruka za Prištinu iz EU: Što pre formirati vladu kako bi se nastavio dijalog sa Beogradom

Apostolova je ponovila da je stav EU da bi Priština trebalo da ukine takse od 100 odsto

  • 1

Najvažnije je da se prištinska Vlada formira što pre, kako bi dijalog između Beograda i Prištine bio ubrzo nastavljen, poručuje Natalija Apostolova, visoka predstavnica Evropske unije na Kosovu i Metohiji.

Ona je istakla da to što je novi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj iz Španije, koja nije priznala samoproglašenu nezavisnost tzv. Kosova, neće uticati na budućnost Balkana ili na dijalog Beograda i Prištine.

- Borelj je bio jasan da se dijalog mora nastaviti. Izgubljeno je dosta vremena. Dijalog mora biti obnovljen i zato Vlada Kosova mora da bude formirana što je pre moguće - rekla je Apostolova za Kosovo onlajn.

Apostolova je ponovila da je stav EU da bi Priština trebalo da ukine takse od 100 odsto, kao i da bi srpski predstavnici trebalo da budu deo nove Vlade Priština.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • mihailovic

    Nepoturati u medijima Srbije EU zastavu okupatora juzne Srbije Kosovo i Metohije, Nepoturati u medijima Srbije nelegalnu i protivno Ustavu Srbije zastavu albanske OVK drzave na tlu Nato EU vojno okupirane juzne Srbije Kosovo i Metohije.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima