• 4

Vučić sutra razgovara telefonom sa Merkel

Predsednik je rekao da za odgovorne ljude nema lakih razgovora i lakih tema

  • 4

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra, nakon susreta sa predsednicima Rusije i Belorisije, koje je imao danas i juče, razgovarati i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Vučić je u razgovoru sa srpskim novinarima, nakon razgovora ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, precizirao da će taj razgovor sa nemačkom kancelarkom biti telefonski.

- Sutra ću razgovarati. Sutra idemo na otvaranje radova za jedan autoput, potpisujemo ugovor za Moravski autoput, dakle drugi autoput. To su velike vesti za nas. I onda razgovor sa Angelom Merkel - rekao je predsednik na konstataciju novinara da će u samo tri dana razgovarati sa Lukašenkom, Putinom i Merkel i pitanje koji mu je od tih susreta bio najteži i koliko je važno za Srbiju razvijati odnose sa istokom i zapadom.

Predsednik je rekao da za odgovorne ljude nema lakih razgovora i lakih tema.

- A koji mi je bio lepši neću i ne smem da govorim - kazao je predsednik i dodao da za odgovorne nema lakih razgovora, kao što za odgovorne ljude nema lakih izbora, sve je lako samo za one koji gube.

Predsednik je poručio i da za one koji žele da pobeđuju nema lakih stvari.

Pitao je novinare da li žele da im priča i koliku je imao tremu i koliko se plašio da ne progreši u uvodnom govoru na ruskom ili na konferenciji za novninare.

- Možete da zamislite, ... ima i tema koje nisu lake od gasa pa na dalje ...  - rekao je Vučić i dodao da to ne znači da pod pritiskom smete lošije da reagujete i pravite velike greške.

- Ako nećete pod pritiskom da radite, nemojte da radite taj posao i nema filozofije. Odgovornost i ozbiljnost su za mene najvažnije reči, a to lako ili teško ne poznajem - rekao je da je za njega sve teško pa i ispiti na fakultetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Sima

    Da joj kaze sta mu je!

  • W

    Bolje da koriste morzeovu azbuku, tititata tit:)

  • raska

    Mogu razgovarati na Ruskom, ali mislim da ona bolje zna.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima