• 11

Lepa voditeljka RTS-a sa još četvoro ljudi kontrolisaće političare i medije tokom izborne kampanje

Ovo telo nije bilo formirano ni u jednom izbornom procesu nakon 2000. godine

  • 11

Vlada Srbije predložila je Skupštini pet kandidata za članove Nadzornog odbora parlamenta, koji ima zadatak da prati ponašanje političkih stranaka, kandidata i medija tokom izborne kampanje.

Na spisku kandidata, sastavljenom u Nemanjinoj 11, nalaze se: profesor Pravnog fakulteta dr Branko M. Rakić, profesor u penziji dr Miodrag Savović, novinarka RTS Ivona Pantelić, filolog Jelena Milenković Orlić i Aleksandar Stamatović.

Prema zakonu, Nadzorni odbor ima deset članova i prati predizborne aktivnosti i ukazuje na nepravilnosti u postupanju učesnika u izbornom postupku.

Predsednica parlamenta Maja Gojković započela je krajem novembra proceduru formiranja ovog tela i pozvala premijerku i poslaničke grupe da dostave svoje predloge za članove odbora, koje će birati skupština.

Uprkos tome što je predviđeno zakonom, ovo telo nije bilo formirano ni u jednom izbornom procesu nakon 2000. godine.

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    Lepo nije lose nek najbolji pobedi a znamo ko je to!!!

  • Uros

    Ovo me podseca na onu narodnu: " Kadija te tuzi, kadija ti sudi".... E takav ce biti ovaj "nezavisni nadzorni" odbor..

  • slađa

    Formiranje Nadzornog tela u parlamentu za praćenje izbornog procesa je odlična odluka i postupanje po zakonu od strane Vlade Srbije. Sa druge strane, hitno se ora zabraniti rad strankama i organizacijama koje su proteklih meseci kršile zakon, izazivale i podstrekivale nasilje, upadale u medije i institucije Republike Srbije, sa elementima ugrožavanja bezbednosti predsednika države, funkcionera, vršilaca vlasti, progonom neistomišljenika u cilju izazivanja nemira ili državnog udara. Jedino na taj način će sve političke partije i organizacije moći na demokratski način da ostvare svoje pravo na predstavljanje programa u atmosferi u kojoj građani mogu slobodno da odlučuju o svom izboru.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima