• 7

Lečić: Glavnu reč u DS moraju da vode demokrate

Lečić ističe da DS nije na prodaju i da u stranci glavnu reč moraju da vode demokrate - članovi stranke i legitimno izabrani stranački organi

  • 7

Istaknuti član Demokratske stranke Branislav Lečić izjavio je da glavnu reč u toj stranci vodi "poverilac koji je dobrovoljno otpisao kamate".

- Dobrovoljan otpis kamate koja poveriocu inače zakonski pripada, ima svoju cenu. A to je DS koji mu se upravo isporučuje - rekao je Lečić u intervjuu za današnji Blic.

Lečić ističe da DS nije na prodaju i da u stranci glavnu reč moraju voditi demokrate - članovi stranke i legitimno izabrani stranački organi.

On je ukazao da ne mogu Nadzorni odbor i Statutarnu komisiju stranke da zamene "ad hoc" izabrane komisije, dodajući da oni koji su u njima nisu ni svesni za koju je stvar njihova spremnost da pomognu DS zloupotrebljena.

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke

Sa sednice Glavnog odbora, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Nismo napustili sednicu jer smo ljuti na Zelenovića

Kaže i da je na nedavnoj sednici Glavnog odbora, koju je napustio sa još nekoliko kolega, jer nije dobio reč, hteo da govori o situaciji u stranci, kako da građani opet prepoznaju njihovu politiku, kako je potrošeno više stotina hiljada evra za koje je Dragan Ðilas rekao da je uplatio u Fondaciju "Ljuba Davidović", o tome zašto stoji proces ujedinjenja.

- Zato smo napustili sednicu GO, a ne zato što smo se naljutili na Zelenovića - objašnjava Lečić navodeći da se u DS ne može uvoditi diktatura.

Zločin je slomiti duh mislećih ljudi

On navodi i da je na sednici bilo kršenja pravilnika, procedura i nedokumentovanosti vođenja sednice, a to je, kako kaže, skandalozno za stranku poput Demokratske.

- Ne možemo dopustiti da slomimo duh mislećih ljudi u DS koji ju je izdvajao od svih drugih stranaka samo da bi neko sačuvao većinu u Glavnom odboru. To je zločin - smatra Lečić.

Povodom raspuštanja Omladine DS i ostalih odbora, kaže da se omladinom ne može manipulisati i da je njihova reakcija uvek reper kakva je krvna slika organizacije.

Omladina DS

Foto: Printscreen/Instagram/Omladina DS

Imamo šanse sa ovakvom omladinom

- Sa ovakvom omladinom imamo šanse da preživimo - kaže Lečić.

Kaže i da DS ne bi došla u ovu situaciju da je on izabran za predsednika i od nje se ne bi pravio "klon ostalih partija" u kojima ne postoji demokratski proces odlučivanja.

Povodom primedbi predsednika DS Zorana Lutovca da vodi "politiku protiv stranke u Vučićevim medijima", kaže da je žalosno da jedan doktor nauka dozvoli ovakav "palanačko, argumentum ad hominem rečnik".

Lečić ističe i da mu je čast što je deo stranke koja je uradila neke od najsvetlijih stvari koje su se u Srbiji desile, ali mu je krivo što nalepnica "DS nije na prodaju" očigledno više ne stoji tamo.

Put oporavka stranke vidi u tome da se ponište, kako kaže, stramne političke odluke od Statutarne komisije i povratak demokratije u stranku otvorenim razgovorom svih organa stranke. Sto se tičce bojkota izbora kaže da to kao cilj nije dobra odluka, ali kao sredstvo jeste.

Sednica DS

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Problem je što nama ni bojkot više nije cilj. Nama je cilj trenutno proglašenje bojkota - kaže Lečić.

On strahuje i da bi DS nakon izbora mogla potpuno da nestane.

- Ko god misli da stranačka infrastruktura može da opstane bez budžetskih sredstava, taj nema pojma o funkcionisanju države ili namerno nešto prećutkuje - ističe Lečić.

On je govorio i o tome da u Srbiji u ovom trenutku ima mnogo većih problema od DS, kao što su, kako kaže, slomljene institucije, obespravljeni građani, odlazak mladih, afere...

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Митрос

    Напред Леко уз тебе и праве старе демократе са г ђом Чомић на челу вратићете поверење, Лутовац, Ђиласова лутко, нама треба енергија коју ти немаш и људи чистог образа, а ти уз које сада стојиш то баш и нису. Омладино ДС а само напред

  • Sajla

    Lečiću u pravu si, bez mladih se u boj ne ide a sa izdajicama na čelu se gine. Bojim se da je Lutovac grobar Demokratske stranke. Ispitajte mu poreklo i analizirajte imovinsku kartu i od čega je počeo i sve će vam biti jasno. Zlo neviđeno.

  • Nina R.

    Uvek kad ga vidim, setim se kad je bio ministar kulture, pa je njegova svastika te godine pobedila na izbiru za MIS! 🤣

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima