• 71

"Na tužilaštvu je da otkrije istinu": Vučević podneo krivičnu prijavu protiv Vučića

- Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna - rekao je Vučević

  • 71

Miloš Vučević podneo je danas Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića kako bi se pravosudno utvrdila istina i otklonila bilo kakva sumnja u njihovu umešanost u slučaj Jovanjica.

- Nismo kvalifikovali krivično delo, na tužilaštvu je da utvrdi da li je bilo krivičnog dela, samo smo klasifikovali izjave povodom ovog slučaja. Zaslužujemo da znamo da li je ovo istina ili se šire gnusne laži! Ovo nije pitanje dnevne politike - kazao je Vučević nakon što je podneo krivičnu prijavu.

- Na tužilaštvu je da otkrije istinu - rekao je Vučević.

- Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna - rekao je Vučević novinarima posle podnošenja prijave.

Miloš Vučević, podnošenje prijave

Miloš Vučević - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je rekao da su informacije u medijima i na društvenim mrežama o navodnom utricaju predsednika Vučića i njegovog brata sa uzgajanjem marihuane u Jovanjcii, što je pre nekoliko godina bilo solidno poljoprivredno dobro, uznemirile javnost, i sud treba da utvrdi da li je reč o kleveti ili istini.

Vučević je krivičnu prijavu podneo Republičkom javnom tužilastvu, od kojeg, kako je rekao, očekuje da urgentno istraži te navode, utvrdi istinu i javno saopšti da li su Vučići povezani sa Jovanjicom ili su autori tih navoda lagali i izmišljali.

- Tužilaštvo mora građanima da saopšti istinu, pa ukoliko se navodi ispostave netačni, neko će morati da odgovara zbog lažnih iskaza - rekao je Vučević novinarima.

On je precizirao da je prijavu sastavio sa svojim advokatom i da nije opredelio krivično delo, jer je to na tužilaštvu da utvrdi - da li ima dela ili ne, kao i da je u njoj pobrojao sve islaze i navode iznesene tokom poslednjih 20 dana,

Kaže da je prijavu podneo, jer to niko nije uradio, a istina mora da se zna, jer su ovo do sada najgore tvrdnje protiv predsednika i njegove porodice do sada iznete.

Miloš Vučević, podnošenje prijave

Miloš Vučević - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Očekuje da će tužilaštvo pozvati na saslušanje i prijavljene i one koji su optužbe protiv njih iznosili, pozivajući se na navodna saznanja da su uhapšeni vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija i Andrej Vučić razgovarali pred Koluvijino hapšenje.

Osumnjičeni u slučaju "Jovanjica" dematovao je pre dva dana pisanja pojedinih medija da je nakon hapšenja telefonirao Andreju Vucicu, bratu predsednika Aleksandra Vučića.

Pošto se nalazi u pritvoru, Koluvija je preko svog branioca Zore Dobričanin Nikodinović poručio da su takva pisanja medija neistine.

Slučaj Jovanjica izazvao je poslednjih dana pažnju medija, nakon zaplene velike količine marihuane na tom poljoprivrednom dobru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • olja

    Gradjanima je dosta vise smicalica, lazi i izmisljenih afera od strane opozicije.

  • Ana Zemun

    Postoje institucije i pravosudni organi, pa neka utvrde istinu. Vreme je da već jednom, oni koji šire laži, snose posledice za onošto izgovaraju i objavljuju.

  • as

    Istina je svima jasna sto ce se i dokazati na sudu, a onda se nadam da ce opozicija da odgovara za sve lazi

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima