• 0

Potpisan memorandum o razumevanju skupština Srbije i Katara

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, memorandum predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa

  • 0

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala je danas u Dohi sa predsednikom Savetodavnog veća Države Katar Ahmadom Bin Abdulom Bin Zaid Al Mahmudom, a nakon potpisan je Memorandum o razumevanju između dve skupštine.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, memorandum predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa.

Gojković je rekla da je potpisivanje Memoranduma o razumevanju važan korak koji će podstaći razvoj parlamentarne saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, kao i između radnih tela, grupa prijateljstva, a intenziviraće saradnju i razmenu informacija i konsultacije o temama od zajedničkog interesa u okviru rada regionalnih i međunarodnih parlamentarnih organizacija.

Maja Gojković na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi

Maja Gojković u Dohi - FOTO: TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA SRBIJE/ KABINET PREDSEDNICE NARODNE SKUPSTINE SRBIJE

Predsednica Skupštine Srbije učestvuje na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi.

Ona je uputila poziv predsedniku Savetodavnog veća Države Katar da dođe u zvaničnu posetu Srbiji sledeće godine, a takođe je, kako se dodaje u saopštenju, zahvalila predsedniku Savetodavnog veća Katara na tome što je u oktobru predvodio delegaciju Katara na 141. skupštini Interparlamentarne unije u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima