• 1

Počela obuka instruktora za rad u stalnom sastavu biračkih odbora

Cilj obuka je da budući članovi biračkih odbora steknu takav nivo znanja i veština, koji će omogućiti da se celokupan izborni proces sprovede u skladu sa zakonima i procedurama Republičke izborne komisije

  • 1

Danas je u sedištu Republičke izborne komisije počela obuka instruktora za rad u stalnom sastavu biračkih odbora.

Predstavnici Leskovca, Novog Sada, Kragujevca i Niša su prvi od oko 500 instruktora sa područja opština i gradova u Republici Srbiji koji prolaze obuku sa zadatkom da obuče članove biračkih odbora u stalnom sastavu.

Cilj obuka je da budući članovi biračkih odbora steknu takav nivo znanja i veština, koji će omogućiti da se celokupan izborni proces sprovede u skladu sa zakonima i procedurama Republičke izborne komisije.

- Sve što radimo jeste u okviru mera za unapređenje izbornog procesa. Ideja je da se kroz nivo podizanja znanja i svesti kod članova biračkih odbora sav izborni proces podigne na mnogo viši nivo. Ideja je da na sledećim izborima kompletan izborni proces bude apsolutno javan u svakoj fazi izbornog postupka - rekao je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Obuke instruktora trajaće tokom decembra, a sprovode se na osnovu Zaključka i Odluke koje je RIK donela na prethodnoj sednici i obavlja je ukupno 19 članova Radnog tela koje je za tu namenu formirano.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima