Bura na Tviteru zbog proslave Ambasade Švedske: Deo opozicije kritikovao Grad, pa brisao tvitove

Pored prijema, koji je u Skupštini grada organizovan, bila je upriličena i 3D video projekcija u motivima tog praznika, što je izazvalo lavinu komentara na društvenim mrežama

  • 2
Stari dvor, ambasada Švedske, proslava Printscreen: Twitter/Bane Mladenović

Povodom obeležavanja praznika Svete Lucije, Ambasada Švedske organizovala je prijem u Skupštini grada. Pored prijema, bila je upriličena i 3D video projekcija u motivima tog praznika.

Deo srpskih opozicionara i tviteraša nije shvatio o čemu se radi, pa se 3D projekcija našla na meti osuda, uz komentare kako je ona "još jedan kič u režiji gradskih vlasti".

Stari dvor, ambasada Švedske, proslava Printscreen: Twitter/Dragan Djilas

Nizali su se komentari poput "oni nisu normalni", "užas", "kič", "ovo je kao portikla preko televizora", "imao sam sličan džemper"..., iako su neki, poput Milana Antonijevića probali da tviter zajednici objasne o čemu se radi.

Tim povodom oglasila se i sama Ambasada, koja je na zvaničnom Tviter nalogu objasnila o čemu je reč.

Iako su pojedini tviteraši burno reagovali i posle ovog saopštenja, iz Ambasade su objasnili da se, globalno, upravo na takvim zgradama prave "3D" projekcije i prikazali nekoliko primera.

Član Nove stranke Branko Mladenović naknadno se oglasio i uputio izvinjenje svima koji su pogođeni njegovom objavom i poručio da "nije znao o čemu je reč" kad je objavio tvit.

Švedski praznik Svete Lucije obeležen je juče projekcijom na fasadi Starog dvora, a tom događaju prisustvovali su gradonačelnik Beograda, švedski ambasador Jan Lundin, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora, među kojima su bili ambasadori Francuske i Danske, kao i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda

    12. decembar 2019 | 10:05

    Kad petao kukurikne pre zore, zezne pametnjakoviće.

  • Тодорић

    13. decembar 2019 | 07:04

    Јао,што ми је жао Бастаћа,и Ђиласа,сада мора да се стиде.Иначе,и мени се није допало,јер нисам знала зашто је то тамо,и која је сврха.Деловало ми је некако,као шаховница.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA