≫ 

Vučić 28. decembra predstavlja program "Srbija 2025"

Predsednik Srbije se zahvalio onima koji su ga podržali

  • 69
predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 28. decembra sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima izložiti program "Srbija 2025".

Posle otvaranja multimedijalne izložbe "Srbija 2019 - godina infrastrukture", Vučić je novinarima rekao da će to biti plan za budućnost.

- Plan za budućnost kojim ćete se dodatno ponositi - poručio je Vučić i naglasio da je vidljivo koliko je Srbija napredovala.

Zahvalio je svima koji su, uprkos svim hajkama i harangama, podržavali posvećenost u radu.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Bez njih ne bismo mogli pola onoga da uradimo što smo danas uradili - dodao je Vučić.

Najavio je da će za dva dana otvoriti deonicu auto-puta Obrenovac-Surčin, a 26. decembra novih 27 kilometara Ipsilon kraka Koridora 10 prema Kelebiji i mađarskoj granici.

O vojnoj industriji

Oni koji su pokretali afere, činili su to sa samo jednim ciljem - da razore namensku industriju Srbije, ali nikome spolja, ni bilo kome iznutra, neću dozvoliti da sruši vojnu industriju Srbije, poručio je predsednik.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o pisanju nemačkog Špigla o podršci države navodnoj korupciji u vojnoj industriji, Vučić je rekao da je "umešanost države onolika koliko smo pomagali svakoj fabrici namenske industrije".

- I tek ćemo pomagati, planiramo da dodatno oživimo našu namensku industriju. Posle svih udara koji su postojali i na fabriku u Lučanima, i na fabriku u Valjevu, kao da bi neko želeo da nam zatvori sve fabrike, da ne proizvodimo oružje - ocenio je Vučić i dodao da to govori zato što su tu veliki interesi u pitanju i naravno da mnoge zemlje žele da sruše vojnu industriju Srbije.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ja ni bilo kome spolja, ni bilo kome iznutra, neću dozvoliti da sruši vojnu industriju Srbije. Neću dozvoliti zato što u njoj radi 11.000 ljudi, zato što je to temelj napretka naše armije, zato što je to temelj opstanka naše zemlje - poručio je predsednik Srbije.

O opoziciji

Predsednik Vučić primetio je da njegovi politički protivnici sve što urade, objašnjavaju time da su protiv vlasti, te istakao da je, u slučaju predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, uveren da će nadležni organi utvrditi šta je istina.

Vučić je, upitan da prokomentariše Bastaćeve reči, povodom slucaja Lešnjak, "da mu je sve namešteno, jer je cepao plakate predsednika", rekao da je Bastać poznat po tome što je čupao znakove, vadio kocke...

"Pogledajte šta treba da se dogodi. U Srbiji danas sve što uradite možete da objasnite time da ste protiv vlasti. Budete najgori kriminalac, apsolutno najgori, ali imate pravo da budete najgori kriminalac, jer ste protiv vlasti", rekao je Vučić.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dodao je da je Bastać dva puta odbio da ide na poligraf.

On je naveo da poligraf ne može da se "namesti", te da može nekada da se kaže da se rezultati poligrafa neće koristiti, ali da je to jedan slučaj u 1.000.

- Imate test pitanja, a 999 od 1.000 ljudi prođe test pitanja. Na osnovu tih pitanja vidite da li funkcioniše ili ne, i to ne može nikad da se namesti. Onda vam je jasno da je u pitanju lažov - rekao je Vučić.

O migrantskoj krizi

Upitan da prokomentariše optužbe iz SZS da je kriv za migrantsku krizu i da će naseliti Srbiju migrantima, Vučić je, ironično, odgovorio:

predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Jeste, uticaj Srbije je ogroman na događaje u Avganistanu i Siriji. Mi smo velesila. Mi smo krivi za migrantsku krizu. Slušam već tri ili četiri godine te priče. Svake godine čim se pojavi reč migranti neki skoče i kažu - Vučić pravi parking zonu i hot spot za migrante.

Ukazao je da, kada kaže primiće 50-oro dece, onda mu neki kažu „nećeš ovde“.

- Neka prestanu s tim. Država se vodi na ozbiljan način. Svi ksenofobi ovog sveta, koji žele da razore ugled Srbije u svetu, se pronađu tu da tobož nešto štite - naglasio je on.

Vučić je rekao da je to bio slučaj i kada je građen auto-put do Čačka, podsećajući na slučaj hrast.

- Tada su rekli „nemojte da radite bilo šta, imaćete problem s hrastom“. Otvaranjem tog auto.puta spasili smo 20 do 30 života - konstatovao je on.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hedona

    16. decembar 2019 | 20:49

    Aleksandar Vučić i Vlada Ane Brnabić imaju najbolje rezultate do sada. Nijedna Vlada ovoliko nije radila koliko Vlada Ane Brnabić. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

  • JA

    16. decembar 2019 | 20:55

    SVAKA CAST ACO SAMO NAPRED

  • Milica

    16. decembar 2019 | 20:49

    Srbija mora dalje da se gradi. Samo tako možemo sprečiti odlazak mladih iz zemlje. Biće definitivno zanimljivo videti taj plan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA