• 3

Čijim parama će se graditi novi stadion Crvene zvezde: Burna rasprava na sednici u Skupštini Srbije

Poslanci su u delu sednice namenjenom za pitanja, pored izgradnje novog stadiona Crvene zvezde raspravljali i o istorijskim udžbenicima , blokadi RTS-a

  • 3

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, u delu sednice na kojoj se postavljaju poslanička pitanja, pitao je premijerku Anu Brnabić i ministra prosvete Mladena Šarčevića kako je moguće da se u udžbenicima iz istorije za osnovnu školu "danak u krvi" predstavlja kao nešto dobro i zašto niko ne reaguje tim povodom.

Šešelj je konstatovao da se o školskim udžbenicima u Srbiji govori samo početkom školske godine, a da se u međuvremenu, kako je naveo, dešavaju različiti skandali, a ocenio je i da se favorizuju hrvatski izdavači umesto domaćih.

- Zato imamo udžbenike iz istorije koji su, ne samo istorijski netačni, nego su u velikoj meri uvredljivi za naš narod. Poslednji veliki skandal je predstavljanje pozitivnim uzimanje srpske dece od strane turske vojske kako bi od njih pravili vojnike - rekao je Šešelj.

Prema njegovim rečima, piše da je "danak u krvi" dečacima omogućavao da napreduju na društvenoj lestvici, a da je zauzvrat trebalo da budu odani sultanu.

SRBIJA SKUPSTINA BUDZET

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Gde je reakcija Ministarstva prosvete? Da li neko pročita udžbenike pre nego se pojave ili ako ih je neko pročitao da li se sa tim slaže - pitao je Šešelj.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković pozivajući se na saopštenje Policijske uprave za Grad Beograd u kojem se navodi da skup ispred RTS-a koji su organizovali Dragan Ðilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić nije bio prijavljen pitao je MUP dokle će se tolerisati bezakonje.

- Dokle će manjina da maltretira građane Beograda - pitao je Marković i konstatovao da je nekoliko stotina ljudi blokiralo RTS na osam sati.

On je podsetio i da je predsednik Dveri Boško Obradović pokušao da razbije vrata parlamenta koristeći državnu zastavu i još dodao da SNS za razliku od Saveza za Srbiju uredno prijavljuje svoje skupove i štandove u gradu. Kako je dodao, doprinos blokadi RTS je dao i funkcioner Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u "Prada cipelama od preko 600 evra, kao i Bastać koji kao džeparac nosi 13.000 evra".

3 dan Rasprava o izboru nove vlade,  Đorđe Vukadinović

Foto: Marko Todorović

Poslanik Pokret za spas Srbije - Nova Srbija Ðorđe Vukadinović postavio je pitanje Vladi Srbije i Ministarstvu omladine i sporta o izgradnji novog stadiona FK Crvena Zvezda koju je, kaže, najavio Zvezdan Terzić, rekavši da se konsultovao sa državnim vrhom.

- Još jedan stadion nam se smeši od 200 miliona evra, pored onog nacionalnog. Sada Terzić nudi novi stadion. Kaže da će oni graditi stadion, da su razgovarali sa potencijalnim investitorima, a nevolja je što Terzić kaže da je o tome razgovarao sa državnim vrhom. Ako će od sopstvenog novca da ga gradi onda zašto razgovara o tome sa državnim vrhom - pitao je Vukadinović.

Video: Vučić: Izgradnja stadiona jedan od načina za popravljanje životnog standarda

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima