"Leti perje" među Albancima: Kurti sutra svedoči protiv Tačija i Veseljija

- Stigao je je poziv da predstavnici Samoopredeljenja Aljbin Kjurti i Gljauk Konjufca sutra izađu pred tužilaštvo i svedoče o slučaju krivične prijave koju smo podneli - navedeno je u saopštenju Samoopredeljenja

  • 6
Aljbin Kurti, Hašim Tači, Kadri Veselji Foto: Tanjug/AP, Tanjug/Zoran Žestić, Profimedia/Abaca Press

Osnovno tužilaštvo u Prištini počelo je da radi na krivičnoj prijavi koju su funkcioneri Samoopredeljenja Aljbin Kurti i Gljauk Konjufca podneli protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, prenose prištinski mediji.

U saopštenju za javnost Samoopredeljenja navodeno je da su Kurti i Konjufca sutra pozvani u tužilaštvo da daju iskaz o tom slučaju.

- Stigao je je poziv da predstavnici Samoopredeljenja Aljbin Kjurti i Gljauk Konjufca sutra izađu pred tužilaštvo i svedoče o slučaju krivične prijave koju smo podneli - navedeno je u saopštenju.

- Predsednik Hašim Tači i Kadri Veselji, tada predsednik skupštine, pod zakletvom su lažno svedočili u tužbi protiv organizacije 'Oko naroda' rekavši da su Kurti i Konjufca deo te organizacije, koju nazivaju terorističkom. Nakon podnošenja krivične prijave, Konjuvca je lažna svedočenja Tačija i Veseljija nazvao pokušajem političkog eliminisanja Samoopredeljenja - kažu u Samoopredeljenju.

U Samoopredeljenju podsećaju da je prošlo sedam meseci otkako su podneli krivičnu prijavu.

- Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i tada šef poslaničke grupe Gljauk Konjufca podneli su 25. aprila krivičnu prijavu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, zbog lažne izjave date pod zakletvom - navedeno je u saopštenju Samoopredeljenja.

(Telegraf.rs/Kosovo Onlajn)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    17. decembar 2019 | 17:04

    Koje bre perje leti...leti balega!!!

  • Bas

    17. decembar 2019 | 15:52

    A u Srbiji slozni😂😂

  • Тодорић

    18. decembar 2019 | 07:23

    Могу мислити како ће сведочити ПРОТИВ,ха ха хааааа

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA