Zahvalnost za podršku evrointegracijama Srbije: Dačić sa šefom diplomatije Slovenije

Cerar i Dačić zadovoljni su bilateralnim odnosima dve zemlje i uvereni da će oni nastaviti da se razvijaju

  • 4
Ivica Dacic, Miro Cerar Foto: Tanjug/Jarslav Pap

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, na marginama 5. zajedničke sednice vlada Srbije i Slovenije koja je održana u Novom Sadu, imao je bilateralni susret sa ministrom inostranih poslova Slovenije Mirom Cerarom.

Cerar i Dačić zadovoljni su bilateralnim odnosima dve zemlje i uvereni da će oni nastaviti da se razvijaju.

Dačić se zahvalio na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija i istakao je očekuje da će se rešavanje preostalih pitanja u vezi sa sukcesijom imovine bivše SFRJ ubrzati, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ivica Dacic, Miro Cerar Sastanak delegacija Slovenije i Srbije - Foto: Tanjug/Jarslav Pap

Bilo je reči i o konkretnim aktivnostima vezanim za raspodelu diplomatsko-konzularnih predstavništava (u okviru Aneksa B).

Zadovoljni su konstantnim rastom ekonomske saradnje, razmatrana je i mogućnost zajedničkog delovanja kompanija dve države na trećim tržištima, posebno u Africi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S . M .

    17. decembar 2019 | 21:13

    Slovenci pokazuju korektnost prema Srbiji . Podržavaju nas na medjunarodnoj sceni. Moramo to da cenimo. Dačic i Cerar su danas to pokazali.

  • Jovan Ktć

    17. decembar 2019 | 17:52

    Bilateralna saradnja je odlična. Jeste da je Slovenija , među prvima, priznala tzv.Kosovo i da niko od njih, još uvek, nije ni optužen a kamoli osuđen za mučko ubijanje mladih vojnika iz Srbije 1991.god. Zaista deprimira nebriga države za naše žrtve. Izgleda da je ekonomska saradnja najbitnija od svega. Takođe i evro integracije. Sve drugo, pa i ljudi, je manje važno!

  • Imenjak

    17. decembar 2019 | 19:43

    Mi Slovenci vidi se koje prijatelj kad je gusto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA