• 0

"Priziva sukobe i negira kompromis": Srpska lista oštro osudila izjavu Edite Tahiri

- Kao da u prethodnim decenijama nije bilo dovoljno sukoba, stradanja i patnje - navodi Srpska lista u saopštenju

  • 0

Srpska lista je danas, komentarišući izjavu bivše šefice pregovaračkog tima Prištine Edite Tahiri da će između Albanaca i Srba izbiti rat ukoliko ne dođe do priznanja kosovske nezavisnoti, poručila da je zveckanje oružjem i prizivanje sukoba najopasnija opcija, te da bi na nju morali da reaguju svi politički predstavnici u Prištini ali i međunarodni predstavnici, posebno KFOR, Euleks, Evropska unija i UNMIK.

- Kao da u prethodnim decenijama nije bilo dovoljno sukoba, stradanja i patnje, Edita Tahiri, koja je, gle paradoksa, govorila na skupu gde je tema bila učešće žena u mirovnim procesima, priziva sukobe negirajući mogućnost pronalaska kompromisnog, održivog i mirnog rešenja problema na Kosovu i Metohiji - navodi SL u saopštenju koje je dostavila medijima.

Srpska lista očekuje da će ovakva izjava naići na najširu moguću osudu svih, ali i da će tužilaštvo u Prištini pokrenuti postupak protiv Edite Tahiri, jer je njena izjava "najdirektnije izazvala uznemirenje građana, te podstiče na mržnju između zajednica na Kosovu i Metohiju".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima