• 2

Što pre formirati vladu i nastaviti dijalog sa Beogradom: Oštra poruka EU Prištini

EU naglašava važnost formiranja vlasti u skladu sa ustavom i na izborima izraženom voljom naroda

  • 2

EU pozvala je Prištinu da što pre formira vladu kako bi se nastavio rad na procesima važnim za tzv. Kosovo i njegove građane, uključujući nastavak dijaloga sa Beogradom.

- Kosovo mora da nastavi hitan posao na reformama u oblasti ekonomije, društvenog razvoja i vladavine prava, kao i da radi na primeni Sporazuma o stabilizaciji i proširenju i diajlogu sa Beogradom - navodi se u saopštenju koje su u ime EU izdali specijalni predstavnik EU na Kosovu, EULEKS i šefovi EU misija na Kosovu.

U saopštenju pred kostitutivno zasedanje parlamenta, zakazano za 26. decembar u Prištini, EU podseća da su izbori na Kosovu održani 6. okotobra i da su dali građanima Kosova mogućnost da na demokratski način izbaberu svoje lidere.

EU naglašava važnost formiranja vlasti u skladu sa ustavom i na izborima izraženom voljom naroda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Kosovo bi moglo da ima mozda konfederativni status unutar Srbije i to samo kao neodvojivi dio Srbije .

  • Boban

    Nastavak dijaloga oko cega? da im ostane ono sto su drugi oteli za njih od Srbije i kao vodimo neki dijalog.....Nikakva drzava Kosovo ni sad ni za 500 godina ne treba da postoji!.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima