• 0

Poslanici izglasali članove REMA-a i usvojili izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije

Na dnevnom redu Desete sednice su i Predlog strategije odbrane Srbije, Predlog strategije nacionalne bezbednosti Srbije, Predlog odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica naše zemlje

  • 0

Narodni poslanici raspravljali su o amandmanima na predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, na koji je podneto ukupno 27 amandmana.

Poslanici u Skupštine Srbije su raspravu o amandmanima na predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije započeli juče. Kao predlagač ispred Vlade Srbije sednici je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U skladu sa dnevnim redom Desete sednice Drugog redovnog zasedanja, u sredu su po hitnom postupku raspravljali i o kandidatima za nedostajuće članove REM-a, o čemu su se izjasnili i izabrali su tri novi člana REM-a - Juditu Popović, Zorana Simjanovića i Aleksandra Vitkovića, čime je završeno drugo redovno zasedanje parlamenta u ovoj godini.

Poslanici su prethodno usvojili i izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije, kao i Strategiju odbrane Srbije, Strategiju nacionalne bezbednosti Srbije, Odluku o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica naše zemlje.

Izglasali su i Zakon o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Češke o saradnji u oblasti odbrane i Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza.

Po završetku jesenjeg zasedanja, kako je predviđeno Poslovnikom, intonirana je državna himna "Bože pravde", uz prisustvo svecane garde Vojske Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima