≫ 

Poslanici izglasali članove REMA-a i usvojili izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije

Na dnevnom redu Desete sednice su i Predlog strategije odbrane Srbije, Predlog strategije nacionalne bezbednosti Srbije, Predlog odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica naše zemlje

  • 0

Narodni poslanici raspravljali su o amandmanima na predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, na koji je podneto ukupno 27 amandmana.

Poslanici u Skupštine Srbije su raspravu o amandmanima na predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije započeli juče. Kao predlagač ispred Vlade Srbije sednici je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U skladu sa dnevnim redom Desete sednice Drugog redovnog zasedanja, u sredu su po hitnom postupku raspravljali i o kandidatima za nedostajuće članove REM-a, o čemu su se izjasnili i izabrali su tri novi člana REM-a - Juditu Popović, Zorana Simjanovića i Aleksandra Vitkovića, čime je završeno drugo redovno zasedanje parlamenta u ovoj godini.

Poslanici su prethodno usvojili i izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije, kao i Strategiju odbrane Srbije, Strategiju nacionalne bezbednosti Srbije, Odluku o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica naše zemlje.

Izglasali su i Zakon o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Češke o saradnji u oblasti odbrane i Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkog graničnog prelaza.

Po završetku jesenjeg zasedanja, kako je predviđeno Poslovnikom, intonirana je državna himna "Bože pravde", uz prisustvo svecane garde Vojske Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA