Kostreš: Nedopustiv stav vlasti i opozicije prema dešavanjima u Crnoj Gori

Na okupljanju ispred ambasade Crne Gore u Beogradu bilo je otvorenih rasističkih poruka, državni organi na to nisu reagovali, a mnogi od opozicionih protagonista SzS su bili prisutni - naveo je Bojan Kostreš u saopštenju za javnost

  • 35

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš optužio je danas i aktuelnu vlast u Srbiji i opozicioni Savez za Srbiju (SzS) da "podjednako" učestvuju u kampanji mržnje koja se u Srbiji vodi protiv Crne Gore i ocenio da je cilj te kampanje da se kroz govor mržnje negira i dehumanizuje sve što simbolizuje crnogorski državni, nacionalni i kulturni identitet.

- Na okupljanju ultradesničara ispred ambasade Crne Gore u Beogradu bilo je otvorenih rasističkih poruka i poziva na nasilje, državni organi na to nisu reagovali, a mnogi od opozicionih protagonista SzS-a su bili prisutni - naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Ocenio je da i Srpska napredna stranka i SzS baštine identičan sistem vrednosti i dele istu idelošku paradigmu nacionalizma i mržnje prema našim susedima u regionu i dodao da ni jedna od te dve političke grupacije nije odustala od velikodržavnog koncepta i pretenzije prema okolnim suverenim državama.

Beograd, protest ispred ambasade crne gore Foto: Tanjug/ TANJA VALIC

- Utrkivanje naprednjačke vlasti i samoproklamovane ‘prave’ opozicije u mržnji prema Crnoj Gori, kao i drugim susedima Srbije, sluganstvo koje i vlast i taj deo opozicije pokazuju prema Putinovoj Rusiji i prezir prema svemu što simbolizuje evropske vrednosti ima za cilj da ukine bilo kakvu alternativu u Srbiji - ocenio je Kostreš.

Optužio je vlast da takvom svojom politikom Srbiju ponovo “gura u izolaciju vraćajući zlokobne devedesete godine”.

- S druge strane, svojom nacionalističkom retorikom, koja je često i ekstremnija od režimske, Savez za veliku Srbiju na neskriven način normalizuje Vučićevu vlast i njegovu politiku, sa ambicijom da u povoljnom trenutku postane i zvanični partner naprednjačke vlasti. U takvim okolnostima, Srbija ostaje zarobljenik najmračnijih ideja koje su je gurale u rat sa susedima i celim svetom - rekao je Kostreš.

(Telegraf.rs/Autonomija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    29. decembar 2019 | 14:52

    Dali se kostresino znas da madjarska ima ogradu na granici nemozes pobeci,ne igraj se.

  • Ventula

    29. decembar 2019 | 14:17

    Ima i normalnih u Srbiji!

  • Rastko

    29. decembar 2019 | 12:48

    Ovakvi ''Srbi'' kao Kostres dusu nam pojedose !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA