• 35

Kostreš: Nedopustiv stav vlasti i opozicije prema dešavanjima u Crnoj Gori

Na okupljanju ispred ambasade Crne Gore u Beogradu bilo je otvorenih rasističkih poruka, državni organi na to nisu reagovali, a mnogi od opozicionih protagonista SzS su bili prisutni - naveo je Bojan Kostreš u saopštenju za javnost

  • 35

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš optužio je danas i aktuelnu vlast u Srbiji i opozicioni Savez za Srbiju (SzS) da "podjednako" učestvuju u kampanji mržnje koja se u Srbiji vodi protiv Crne Gore i ocenio da je cilj te kampanje da se kroz govor mržnje negira i dehumanizuje sve što simbolizuje crnogorski državni, nacionalni i kulturni identitet.

- Na okupljanju ultradesničara ispred ambasade Crne Gore u Beogradu bilo je otvorenih rasističkih poruka i poziva na nasilje, državni organi na to nisu reagovali, a mnogi od opozicionih protagonista SzS-a su bili prisutni - naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

Ocenio je da i Srpska napredna stranka i SzS baštine identičan sistem vrednosti i dele istu idelošku paradigmu nacionalizma i mržnje prema našim susedima u regionu i dodao da ni jedna od te dve političke grupacije nije odustala od velikodržavnog koncepta i pretenzije prema okolnim suverenim državama.

Beograd, protest ispred ambasade crne gore

Foto: Tanjug/ TANJA VALIC

- Utrkivanje naprednjačke vlasti i samoproklamovane ‘prave’ opozicije u mržnji prema Crnoj Gori, kao i drugim susedima Srbije, sluganstvo koje i vlast i taj deo opozicije pokazuju prema Putinovoj Rusiji i prezir prema svemu što simbolizuje evropske vrednosti ima za cilj da ukine bilo kakvu alternativu u Srbiji - ocenio je Kostreš.

Optužio je vlast da takvom svojom politikom Srbiju ponovo “gura u izolaciju vraćajući zlokobne devedesete godine”.

- S druge strane, svojom nacionalističkom retorikom, koja je često i ekstremnija od režimske, Savez za veliku Srbiju na neskriven način normalizuje Vučićevu vlast i njegovu politiku, sa ambicijom da u povoljnom trenutku postane i zvanični partner naprednjačke vlasti. U takvim okolnostima, Srbija ostaje zarobljenik najmračnijih ideja koje su je gurale u rat sa susedima i celim svetom - rekao je Kostreš.

(Telegraf.rs/Autonomija)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • љиљана

    Другосрбијанци (изданици комуниста), мрзитељи Срба. Па шта очекивати од таквих?

  • miami

    Sramota je da se u Srbiji I dalje bave politikom Pavelicevi istomisljenici. Pavelicev izzdanak, vidi rasizam u Srbiji , a ne vidi genocid nad Srbima u CG. One je deo lazne opozicije, a u stvari je istomisljenik sa vlascu u Srbiji I sa Milom.

  • Дејан Младеновић

    Србија која има костреша чанка вука драшковића наташу кандић не требају спољни непријатељи

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima