≫ 

Premijerka Brnabić: Ponosna sam na izbor za člana predsedništva; Mladi donose novu energiju u SNS

Ona je ocenila da je jedan od velikih problema našeg društva što ne dajemo dovoljno šanse mladma

  • 1
Ana Brnabić Printskrin: O2

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj je velika čast što je danas na sednici Glavnog odbora SNS izabrana za člana Predsedništva te stranke.

- Zahvaljujem se na ogromnom poverenju, od prvog dana od kad me je predsednik Vučić pozvao u vladu, meni je najveća čast da služim svojoj zemlji. Za mene je SNS potpuno drugačija od svih stranaka na političkoj sceni Srbije - rekla je Brnabićeva.

Ona je u emisiji "Osvrt" televizije 02 kazala da je njen utisak sa sednice GO ogroman fokus na mladim ljudima u okviru SNS, podmlađivanje stranke, uvođenje nove energije, skretanje pažnje svima na te mlade ljude, na njihovu edukaciju.

- SNS je napravila svoju akademiju, a predsednik Vučić održao tri puta predavanje i to je ulaganja u mlade ljude koje nisam videla ni u jednoj stranci. To je odlična ideja- rekla je Brnabićeva.

Kako je ocenila, jedan od velikih problema našeg društva je što ne dajemo dovoljno šanse mladima.

- Očekujem da će na listi SNS biti mnogo novih imena mladih ljudi koji su puni entuzijazma, vidi se ta energija, verujem da je to recept za budućnost - rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, SNS se od drugih razlikuje po dva osnovna principa. Dok druge stranke koje su ranije pobeđivale nastojale da se odmore kad dođu na vlasti i gledale kako da što duže ostanu na vlasti, SNS želi da menja Srbiju, a ne da gleda kako da ostane na vlasti.

- SNS nije preuzela vlast, nego je preuzela odgovornost da menja Srbiju - rekla je ona, ističući da SNS na izbore ide sa rezultatima, sa svim onim što su uradili.

Brnabićeva je rekla da ne razmišlja o tome da li će biti mandatar sledeće vlade, naglašavajući da svoj posao predsednika vlade ne shvata kao posao, već način života.

- Ja svaki dan moram da dam sve od sebe, radim u javnom interesu, ja sam servis naših građana, svaki dan moramo da promenimo makar jednu stvar. Do izbora imam mnogo stvari koje moram da uradim - rekla je Brnabićeva.

"Postoje ministri koji su mogli više da urade"

Upitana da li bi promenila neke ministra u svom kabinetu, rekla je da sigurno postoje ministri koji su mogli više da urade, da nismo svi isti, da nemamo svi isti lični osećaj odgovornosti.

- Kada ste ministar u vladi, to je takva čast, da vi, bez da vas iko tera, morate svaki dan da ustanete sa novom energijom, svako veče da razmislite šta je to što sam ja danas uradio - rekla je predsednica vlade.

Pogledajte celu emisiju OVDE.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA