≫ 

Vučević najavio novu energiju u redovima SNS: Menjaćemo svoje kadrove

Najavljeno da će više od 60 odsto kandidata na lokalnim izborima biti promenjeno

  • 51
Milose Vucevic Foto: Jaroslav Pap

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da će vladajuća stranka menjati svoje kadrove i ubacivati "svežu krv", nove ljude koji imaju novu energiju i snagu i bolju viziju za snažniju Srbiju.

- Predsednik (SNS i Srbije Aleksandar) Vučić danas je (na sednici Glavnog odbora) rekao da će više od 60 odsto kandidata na lokalnim izborima biti promenjeno - rekao je Vučević za TV Prvu, što je, kako smatra, najbolji znak da je SNS ubedljivo najbolja i najjača stranka, mnogo bolja od tajkunske koalicije (opozicije).

Rekao je da i u SNS ima kadrova koji ne zaslužuju poverenje i koje treba promeniti, napominjući da će o tome govoriti predsednik Vučić.

- Ja sam danas rekao da treba ići ranije na kongres, ali je predsednik smatrao da prvo treba sačekati izbore i da prođe sve u najboljoj atmosferi. Vučić je dosta dugo na današnjoj sednici Glavnog odbora pričao o kadrovskim rešenjima i svojim kadrovskim predlozima i zato je prirodno da on prvi kaže koje su to osobe koje nisu opravdale ili zaslužile poverenje koje im je on dao - rekao je Vučević.

Ukazao je i da se SNS stalno obračunava sa onima koji u stranci nisu zbog nje već zbog ličnih interesa, i podsetio da je u toku mandata promenjeno šest predsednika opština u Vojvodini.

Danas smo pričali o tome da neki, koji imaju najviše funkcije u stranci, ili su umorni ili su zloupotrebili podršku i poverenje koje imaju od predsednika stranke i stranke i vreme je da se i oni menjaju, naglasio je Vučević.

predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Upitan ko će zameniti predsednika Vučića na čelu stranke pošto je saopštio da više neće obavljati tu funkciju, rekao je da on uopšte nije za tu opciju.

- Ja razumem njegovu argumentaciju, ali nismo mi baš toliko ludi da mislimo da je SNS bez Vučića isto što i SNS s Vučićem - rekao je Vučević i dodao da ne vidi da će SNS biti bez Vučića kao ni sebe u timu u kom Vučić nije lider.

Ako vas neko vodi - mora da bude bolji o vas, i brži i snažniji, naglasio je potpredsednik SNS-a.

Upitan da li je na sednici danas razgovarano o SPS-u i drugim koalicionim partnerima, on je rekao da nije bilo reči o tome.

- Sve razgovore oko koalicionih lista i preizbornih koalicija ostavili smo da pričamo na sednici Glavnog odbora ili Predsedništa u januaru, februaru... prvo treba da vidimo šta imamo u našim redovima - zaključio je Vučević.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savo

    30. decembar 2019 | 16:10

    Podmladjivanje kadrova,davanje sanse mladima je ono sto jebitno za onog koji zeli da traje i napreduje.

  • Sanja

    30. decembar 2019 | 09:23

    Mladost i iskustvo su dobitna kombinacija. SNS zna sta radi i koliko je podmladjivanje stranke bitno.

  • Maja

    31. decembar 2019 | 07:03

    SNS će šansu dati mladim ljudima koji imaju šta da pruže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA