• 0

Vučević posetio novosadske službe koje rade i u novogodišnjoj noći

Gradonačelnik Novog Sada čestitao praznike i poželeo radnicima povećanje plata

  • 0
Miloš Vučević

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je večeras JKP Čistoća, Gradsko saobraćajno preduzeće i Hitnu pomoć, gde je zaposlenima zahvalio na tome što odgovorno i predano rade tokom cele godine, pa i u novogodišnjoj noći.

- Nije lako pronaći ljude koji su spremni da rade ovako težak i odgovoran posao - rekao je Vučević zaposlenima u Čistoći.

On je apelovao na građane da vode računa o čistoći svoga grada, a da će oni koji su za to zaduženi svakako raditi odgovorno i posvećeno.

- Lako je kritikovati i pitati zašto se ne čisti, a pojedinima je teško da bace smeće u kantu, već ga bacaju po ulicama grada. Moramo svi biti odgovorniji. U Novom su Sadu najveći problem divlje deponije, i to je ono čime ćemo se baviti i u sledećoj godini - rekao je Vučević, a radnicima Čistoće poželeo dobro zdravlje i veće plate u novoj godini.

Tokom posete Gradskom saobraćajnom preduzeću od zaposlenih je saznao da je stanje s gradskim prevozom dobro, da su na ulicama zglobni autobusi, deset u gradu i sedam u prigradskim naseljima, a da će sutra saobraćati po nedeljnom redu vožnje, kada će putnike razvoziti totinu autobusa.

Vučević je poručio da u GSP stiže stotinu novih autobusa na gas, te da će morati mnogo da se radi na gradskom prevozu u novoj godini, a najavio je i uvođenje elektronskog plaćanja karata.

Miloš Vučević

Foto: Grad Novi Sad

- Da krenemo u elektronsko plaćanje karata, a ne da vozač, pored bezbednosti putnika tokom vožnje, mora da brine i o naplati karte. Kada uvedemo elektronski sistem, za ceo taj sistem biće zadužen GSP, neće biti angažovana neka treća firma za njegovu primenu - rekao je Vučević.

On je najavio i uvođenje digitalizovanih info tabli na autobuskim stajalištima, te da će za početak biti postavljeno pet takvih tabli.

Gradonačelnik Novog Sada posetio je i Hitnu pomoć, gde je zaposlenima poželeo mirnu noć i čestitao novogodišnje praznike.

Gradonačelnik Novog Sada, tradicionalno je, osim javnih komunalnih preduzeća i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, posetio i Policijsku upravu i Vatrogasnu brigadu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima