• 0

Vučević posetio novosadske službe koje rade i u novogodišnjoj noći

Gradonačelnik Novog Sada čestitao praznike i poželeo radnicima povećanje plata

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je večeras JKP Čistoća, Gradsko saobraćajno preduzeće i Hitnu pomoć, gde je zaposlenima zahvalio na tome što odgovorno i predano rade tokom cele godine, pa i u novogodišnjoj noći.

- Nije lako pronaći ljude koji su spremni da rade ovako težak i odgovoran posao - rekao je Vučević zaposlenima u Čistoći.

On je apelovao na građane da vode računa o čistoći svoga grada, a da će oni koji su za to zaduženi svakako raditi odgovorno i posvećeno.

- Lako je kritikovati i pitati zašto se ne čisti, a pojedinima je teško da bace smeće u kantu, već ga bacaju po ulicama grada. Moramo svi biti odgovorniji. U Novom su Sadu najveći problem divlje deponije, i to je ono čime ćemo se baviti i u sledećoj godini - rekao je Vučević, a radnicima Čistoće poželeo dobro zdravlje i veće plate u novoj godini.

Tokom posete Gradskom saobraćajnom preduzeću od zaposlenih je saznao da je stanje s gradskim prevozom dobro, da su na ulicama zglobni autobusi, deset u gradu i sedam u prigradskim naseljima, a da će sutra saobraćati po nedeljnom redu vožnje, kada će putnike razvoziti totinu autobusa.

Vučević je poručio da u GSP stiže stotinu novih autobusa na gas, te da će morati mnogo da se radi na gradskom prevozu u novoj godini, a najavio je i uvođenje elektronskog plaćanja karata.

Miloš Vučević

Foto: Grad Novi Sad

- Da krenemo u elektronsko plaćanje karata, a ne da vozač, pored bezbednosti putnika tokom vožnje, mora da brine i o naplati karte. Kada uvedemo elektronski sistem, za ceo taj sistem biće zadužen GSP, neće biti angažovana neka treća firma za njegovu primenu - rekao je Vučević.

On je najavio i uvođenje digitalizovanih info tabli na autobuskim stajalištima, te da će za početak biti postavljeno pet takvih tabli.

Gradonačelnik Novog Sada posetio je i Hitnu pomoć, gde je zaposlenima poželeo mirnu noć i čestitao novogodišnje praznike.

Gradonačelnik Novog Sada, tradicionalno je, osim javnih komunalnih preduzeća i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, posetio i Policijsku upravu i Vatrogasnu brigadu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima