• 11

Dačić: Niko iz Evropske unije se ne oglašava o dešavanjima u Crnoj Gori

Zamislite kada bi Srbija sada donela zakon gde bi verske zajednice bile regulisane na način kao u Crnoj Gori, to bi bila kriza kao sada oko Irana - poručio je ministar spoljnih poslova

  • 11

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je za vreme predsednika Srbije Borisa Tadića postojala namera da se i u Srbiji donese zakon o verskim zajednicima, ni približno sličan crnogorskom Zakonu o slobodi veroispovesti, ali da su se tada tome protivile SPC, ali i katolička i evagelistička crkva i islamska verska zajednica.

- Oni su bacili anatemu na Božidara Ðelića zbog donošenja tog zakona - rekao je Dačić na TV Hepi i naglasio da se u Srbiji vraća imovina crkvama, dok se u Crnoj Gori odvija nacionalizacija, odnosno podržavljenje crkvene imovine, kao što je bilo posle 1945. godine.

Dačić je rekao se niko iz EU ne oglašava za prava 29 odsto Srba u Crnoj Gori i navodi da bi bila kao kriza oko Irana da Srbija donese zakon o slobodi veroispovesti na način kao što ga je usvojila Crna Gora.

- Zamislite kada bi Srbija sada donela zakon gde bi verske zajednice bile regulisane na način kao u Crnoj Gori, da mi sad možemo da raspolažemo biskupijom ili možda da raspolažemo džamijama ili sinagogama ovde u Srbiji. To bi bila kao kriza oko Irana - rekao je šef srpske diplomatije i podsetio da je vlast u Crnoj Gori potpisala sve što je mogla da potpiše poslednjih 20, 30 godina protiv interesa Srbije.

Incident, Skupština, Crna Gora, poslanici

Printskrin: Youtube/Pobjeda

Oni, kako navodi, čak i ne pitaju šta potpisuju.

Kaže da je njegova izjava da je zadatak Srbije da razbije agenture crnogorskih službi koje deluju iz Srbije protiv interesa srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori, okarakterisana kao fašistička.

- A nije fašizam da se ukinu prava 30 odsto građana Crne Gore? Nije fašizam što neko ne može da se zaposli u državnoj službi - upitao je Dačić.

Podseća da je na poslednjem popisu stanovništva u Crnoj Gori 29 odsto stanovništva se izjasnilo da su Srbi, 42 odsto da im je maternji jezik srpski, više od 70 odsto su pravoslavne vere.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • kiki

    Bravo!! Hrabra izjava pravog Srbina i poiticara, dokle u nasoj kuci danas jahaju !! A mi da rintamo i selimo se u tudjinu!! Srbina na svome i na rukovodece mesto !! Dosta nam je stalete i neradnika, na ledja !! Dali jos neko vidi da su nam sela pustos??

  • Realni

    Sta se vise ceka? Teraj bre tu mafiju nazad u cg.. tu studentariju takodje. Uzvratite im bre sto puta jace od ovoga sto nam priredjuju. Ko kusjih pasa ih je bre po Srbiji.. nazad breee nazad. Dokle vise ulepo sa njima. Ima i drugih mora i vernije brace. Ovo su prodane duse!

  • SRBIN LEVČANIN

    JEL BESE PRE MESEC DANA SI BIO KOD PAPE AKO DOBRO PANTIM I SAD TRAŽIŠ EVROPSKU UNIJU IMA KOJI OVDE REDOVNO ČITAJU VESTI. PA POSLE TEBE ODE MILO NEZNAM ILI SAM TO JA SANJAO U SVAKOM SLUČAJU GREŠIM MOŽDA IZVINI

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima