KO JE VERA, A KO NEVERA: SPO napustio DS i podržao SNS!

Novosadski odbor Srpskog pokreta obnove doneo je odluku da napusti postojeću vladajuću koaliciju oko Demokratske stranke i da podrži Srpsku naprednu stranku u formiranju nove koalicije!

  • 2

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove doneo je odluku da napusti postojeću vladajuću koaliciju i da podrži Srpsku naprednu stranku u formiranju nove koalicije!

Gradski odbor SPO tako je istupio iz aktuelne gradske vlasti, koju predvodi Igor Pavličić, i podržao formiranje vlasti odborničke grupe "Pokrenimo Novi Sad - Tomislav Nikolć", saopšteno je danas iz tog odbora.

U saopštenju se navodi da je odbor odluku doneo jednoglasno, kao i da će svi članovi SPO koji su izabrani na javne funkcije u Gradu na prvoj narednoj sednici Skupštine grada Novog Sada podneti ostavke na preuzete dužnosti.

- Novosadski odbor SNS i odbornički klub "Svi za Novi Sad", unutar kojeg su odbornici SPO, potpisao je Memorandum o usaglašavanju političkog delovanja u Skupštini Novog Sada, čime je aktuelna gradska vlast izgubila većinu - rekao je predsednik GO SNS Miloš Vučević.

Kako je dodao, o potpisivanju pomenutog memoranduma obavestiće opštinski odbor SPS, jer je jedan od uslova socijalista da ulazak u pregovore o prekomponovanju vladajuće većine u gradu bilo upravo to da se potpiše ugovor o saradnji SNS i odborničke grupe "Svi za Novi Sad".

Novu koaliciju će predvoditi SNS sa svojih 15 odbornika, a činiće je još i sedam odornika SPS, šest odbornika Romske demokratske stranke i pet odbornika DSS. Koaliciju će podržavati i pet odbornika Pokreta "Dveri", koji su u međuvremenu isključeni iz te stranke, tri odbornika SPO i jedan odbornik vlaške stranke Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO), koji je takođe isključen iz stranke.

U opoziciji će ostati 15 odbornika DS, 12 odbornika LSV, pet odbornika SRS, kao i jedan odbornik Saveza vojvođanskih Mađara.

Dosadašnju vlast u Novom Sadu činili su DS, LSV, SPS i SPO.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • d

    25. avgust 2012 | 15:14

    e Vuce Vuce i ti pricas o veri i neveri! Sa kumovim neprijatrljom i protiv svog koalicionog partnera

  • petar

    25. avgust 2012 | 15:31

    Uvek bio izdajica i uvek će biti!!! Vuk dlaku menja a ćud nikada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA