• 0

Dačić i nemački ambasador o kosovskom pitanju: "Beograd i Priština što pre za pregovarački sto"

U ovom momentu je od suštinske važnosti da se što pre nastavi dijalog Beograda i Prištine - zaključeno je na sastanku

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom, a u razgovoru je konstatovano da je u ovom momentu od suštinske važnosti da se što pre nastavi dijalog Beograda i Prištine.

Ministar Dačić i ambasador Šib su izrazili i očekivanje da će Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana u maju ove godine u Zagrebu dati dodatni podstrek evropskim integracijama zemalja iz regiona i ukupnom razvoju njihovih međusobnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Šib je ponovio poziv ministra spoljnih poslova Nemačke Hajka Masa ministru Dačiću za učešće na konferenciji nemačko-francuske Inicijative za borbu protiv nelegalne trgovine malim i lakim naoružanjem na Zapadnom Balkanu, 31. januara ove godine u Berlinu.

Ministarstvo spoljnih poslova, Ivica Dačić, Tomas Šib

Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Pored toga ambasador Šib je uručio ministru Dačiću i pozivno pismo za učešće na šestom zasedanju Berlinskog dijaloga o energetskoj tranziciji, koje će se održati 24-25. marta 2020.

Zajednički je izražena spremnost da se u toku ove godine ulože napori za dodatno unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke.

Pored razmene mišljenja o najvažnijim aspektima bilateralne saradnje, posebno je bilo reči o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu Zapadnog Balkana, precizira se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima