• 6

Leković i Čanak razgovarali o formiranju Evropskog bloka

Predstavnici Vojvođanskog fronta, SMS-a i GDF-a razgovarali su i u decembru mesecu o mogućnostima saradnje

  • 6

Kopredsednik Stranke moderne Srbije (SMS) i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak razgovarali su o neophodnosti saradnje svih proevropskih političkih snaga u Srbiji, s ciljem formiranja Evropskog bloka, potvrdio je saznanja agencije Beta generalni sekretar LSV-a Bojan Kostreš.

Kostreš je agenciji Beta rekao da postoji "živa komunikacija" i sa drugim srodnim političkim organizacijama i dodao da je optimista što se ishoda tiče.

Naveo je da će Vojvođanski front, koalicija političkih partija o organizacija iz Vojvodine, biti jedan od stubova novog saveza, ako se on formira.

Kostreš je dodao da je za LSV Vojvođanski front prioritet.

Izborni štab LSV, Bojan Kostreš

Kostreš je dodao da je za LSV Vojvođanski front prioritet - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Predstavnici Vojvođanskog fronta, SMS-a i Građanskog demokratskog foruma (GDF) razgovarali su i u decembru mesecu o mogućnostima saradnje uoči predstojećih opštih izbora u Srbiji.

Oni su tada agenciji Beta kazali da to nije definitivna najava koalicije, već "razgovor ljudi koji dele iste političke vrednosti".

Predsednik GDF-a Aleksandar Olenik tada je agenciji Beta rekao da su u toku pregovori sa svim organizacijama koje su evropski, demokratski i građanski opredeljene, kao i da “nije tajna da pravimo evropsku listi za izbore”.

- Smatramo da opozicija treba da izađe u dve kolone: jedna je konzervativna, nacionalistička, i ona već postoji i za sada najavljuje bojkot izbora. A druga je evropska. Pregovori su u toku i sa ovima koji su na fotografiji, ali i sa onima koji nisu, a cilj je da evropska Srbija spremno dočeka izbore - kazao je Olenik.

Poslanik SMS-a Vladimir Đurić rekao je tada da odgovorni političari moraju koristiti svaku priliku za razgovor o izbornim uslovima.

- Pogotovo ako se radi o ljudima bliskim po tome što žele da ubrzaju evropski put Srbije, kojim nas vlast vodi sporo i neiskreno, a bivša vlast se nejasno izjašnjava o tome - rekao je Đurić agenciji Beta.

(Telegraf.rs/Autonomija)

Komentari

  • Nikola

    Onaj kolonisani Kostreš, bolje da se bavi igrom "šore" u kraju odakle je došao u N.Sad, nego što se razmeće po njemu i kvari mu ugled kao neuspešni političar.

  • Satanisti su to

    Taman koalicija dve sekte sa cela tri člana!

  • vasa paris

    Nema nista od vas...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima