Šamar Albancima od SAD: Trampov izaslanik otkazao posetu Prištini, ovo je razlog

Grenel je otkazao posetu zbog zastoja u formiranju novih privremenih institucija - rečeno iz njegove kancelarije u Berlinu

  • 1

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel otkazao je posetu Prištini zbog zastoja u pregovorima demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredeljenje o formiranju nove vlade, piše prištinska Gazeta.

Portal prenosi izjavu Grenelovog portparola Dika Kastina da je poseta otkazana jer "nisu sve stranke bile spremne na tako nešto".

Kašnjenje u formiranju novih privremenih institucija u Prištini nakon izbora 6. oktobra navelo je strane ambasade i međunarodne predstavnike da se angažuju u postizanju koalicionog sporazuma između Samoopređeljenja i DSK.

Ana Brnabić, Ričard Grenel Foto: VLADA SRBIJE

U takvoj situaciji Grenel je planirao posetu Kosovu, koju je, međutim, otkazao jer, kako je rečeno iz njegove kancelarije u Berlinu, nije sve stranke nisu bile spremne.

Kancelarija nije precizirala na koju je stranku mislio.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta

    11. januar 2020 | 12:36

    Kakav shamar sta lupetate ? Pa shipci su njihovi Sve Shipce koji su bili i borili se na strani ISIS islamista u Siriji i Iraku da bi ih spasili od unistenja su ih dopremili americkim avionima nazad na Kosovo Dali to znate ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA