• 0

Kosnet pozvao na što hitnije formiranje vlade u Prištini

Kosnet je pozvao političke lidere novu vladu formiraju što je pre moguće, kako bi ona mogla da počne da rade na ispunjavanju obećanja datim građanima

  • 0

Demokratski savez Kosova, Ise Mustafe, posetio je danas američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, koji je pozvao političke lidere da što pre formiraju novu prištinsku vladu, piše prištinska Gazeta Expres.

U sedištu DSK Kosnet je razgovarao sa Mustafom i troje potpredsednika te stranke, a tema je bila postizborna koalicija tog saveza sa Pokretom Samoopredeljenje.

U saopštenju DSK se navodi da je Mustafa upoznao Kosneta sa dosadašnjim razgovorima.

Kosnet je, kako se navodi, pozvao političke lidere novu vladu formiraju što je pre moguće, kako bi ona mogla da počne da rade na ispunjavanju obećanja datim građanima.

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održani su 6. oktobra.

Isa Mustafa, kosovski premijer

Isa Mustafa - Printskrin: YouTube/Gazeta Express

Mustafa: Rešenje formiranja vlade je na Samoopredeljenju

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa, izjavio je danas, nakon razgovora sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom, da je na Pokretu Samoopredeljenje da odluči o postizbornom koalicionom sporazumu.

- Oni su rešenje, a ne mi - rekao je kratko Mustafa novinarima, prenela je prištinska Gazeta Expres.

I popredsednik DSK, Agim Veliu, je rekao da je odgovornost zbog toga što nova vlada još nije formirana na Pokretu Samoopredeljenje.

Veliu je rekao da ne može da govori o ponudi lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija tom savezu, jer se o tome još nisu izjasnili stranački organi DSK.

- Čekamo rešenje od Samoopredeljenja koje je funkcionalno za obe strane. Njihova je odgovornost, naravno, da pronađu rešenje za ovu novostvorenu situaciju. Naglašavam da mi čekamo. Kurtijeve ponude nismo razmotrili u našim stranačkim organima, jer ne razmatramo posebne ponude, već smo samo razgovarali o principima - rekao je Veliu.

Ranije danas se oglasio i Avdulah Hoti, koji je rekao da je DSK dao ponudu Samoopredeljenje, koje treba da odluči da li će da je prihvati.
(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima