• 1

Dačić najavio nova povlačenja priznanja tzv. Kosova u 2020. godini

Kada smo krenuli u diplomatsku ofanzivu 117 zemalja je bilo priznalo Kosovo. Sada je ta brojka na 97 - objasnio je Dačić i podvukao da je loše bilo i što nismo imali diplomatske odnose sa nekim zemljama

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je gostujući u emisiji “Ćirlica” na TV Happy da će i ove godine biće još povlačenja priznanja Kosova.

- Kada smo krenuli u diplomatsku ofanzivu 117 zemalja je bilo priznalo Kosovo. Sada je ta brojka na 97 - objasnio je Dačić i podvukao da je loše bilo i što nismo imali diplomatske odnose sa nekim zemljama

Ivica Dačić je istakao da je godina za nama bila teška na mnogim poljima. I to ne samo za Srbiju, već u međunarodnim odnosima, veliki tektonski poremeđaji u odnosi.

- Poseta Markona je svakako obeležila diplomatski 2019. Tu su i posete Putinu, dolazak ruskog predsednika u Beograd - objasnio je Dačić.

2019 OCENA DACIC

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je naveo da je i svetu zabeleženo mnogo promena - SAD i EU više nisu na istoj strani jer se po mnogim pitanjima na različitim stranama. SAD je shvatila da im je kina glavni neprijatelj. Bregzit, transformacija EU

- I u ovakvom svetu mi smo tražili mesto za Srbiju - navodi Dačić.

Analizirajući današnju politiku Mila Đukanovića, ministar Ivica Dačić je citirao izjave sadašnjeg predsednika Crne Gore.

- Đukanovića je 1990. godine izjavljivao da su Crnogorci ponosni na srpsko poreklo i crnogorsku državnost - naveo je Đukanovićeve reči ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

CRNA GORA ZAKON VEROISPOVESTI

Foto: Tanjug/Marija Petrović

U Crnoj Gori Srbi dobijaju otkaze jer su Srbi. I to samo zato što se izjašnjavaju kao Srbi, tvrdi šef srpske diplomatije, a u prilog ovoj konstataciji pokazuje i zvanične podatke.

- U Crnoj Gori je 29 odsto Srba. A samo njih pet odsto radi u državnoj administraciji. Dobijaju otkaze kada se izjasne kao Srbi. Pa i brat mog šefa obezbeđenja, koji je iz Bijelog Polja, dobio je otkaz jer se izjasnio kao Srbin. To je progon srpskog naroda - objasnio je ministar.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je govorio o pritiscima na Srbe.

- Cilj da na sledećem popisu bude što manje Srba, a 2003. godine ih je bilo 32 posto, a sada 29 posto - istakao je Dačić i dodao:

- Mi moramo da postavimo naš cilj. Naš cilj je da zaštitimo srpski narod, da imaju pravo na svoj identitet, da se slobodno izražavaju kao Srbi gde god da su na svetu.

Video: Dačić: Gana povukla priznanje Kosova

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Tihomir PG

    E moj Dačiću mnogo čega što je taj Izdajnik Milo nekada govorio danas nema ništa od toga. Pare čuda rade

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima