Dačić za crnogorski list: Zašto nema Srba u državnoj administraciji?

Neprikladno bi bilo, kako je rekao, da to poredi sa Srbijom, "gde gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca a da nije iz Crne Gore"

  • 2
2019 OCENA DACIC Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić pozvao je danas vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji.

- Neka crnogorske vlasti zvanično odgovore koliko Srba ima u državnoj administraciji, i kako to da Srba ima 29 odsto, a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu, osam odsto? I kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. A što se tiče slučaja Vinka Purića, čime oni to mene demantuju, to što radi u privatnoj firmi, i to posle sedam godina bez posla otkad je otpušten iz Ministarstva poljoprivrede - kazao je Dačić u izjavi za crnogorski portal Borbu.

Dačić je to kazao povodom jučerašnjeg demantija Vlade Crne Gore koja je ocenila kao "lažnu vest" izjavu šefa srpske diplomatije da je brat njegovog šefa obezbeđenja Vinko Purić, koji je iz Bijelog Polja, dobio otkaz nakon što se nacionalno izjasnio kao Srbin.

- Uostalom, neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto - dodao je Dačić.

Neprikladno bi bilo, kako je rekao, da to poredi sa Srbijom, "gde gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca a da nije iz Crne Gore".

- I onda ja prebrojavam krvna zrnca. Pa kad vam krvna zrnca nisu važna, što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi - upitao je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA