≫ 

Obradović vređao Mićunovića zbog izjava o bojkotu, članovi DS-a reagovali: Ili Boško ili mi iz SzS

Članovi Demokratske stranke osudili Boška Obradovića koji je na Tviteru osudio Dragoljuba Mićunovića zbog njegovih stavova o bojkotu izbora

  • 20
Boško Obradović, Dragoljub Mićunović

Foto: Nikola Tomić, Tanjug/Tanja Valič

Poslanik i jedan od osnivača Demokratske stranke Dragoljub Mićunović smatra da je bojkot izbora bezmislen i da bi jedino mogao da delegitimiše izbore ako na njih ne bi izašlo 50 odsto birača, što se, kako je dodao, neće desiti. Sa njegovim stavovima ne slaže se lider Dveri Boško Obradović koji je Mićunovića, između ostalog, nazvao i lažnim disidentnom. Zbog ove Obradovićeve objave nastala je prava bura na društvenoj mreži Tviter, te se, između ostalih oglasio i poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena koji od rukovodstva stranke zahteva hitan izlazak.

- Bojkot ostaje bemislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih institucija, gde je ključan parlament - rekao je Mićunović u intervjuu za "Blic".

On dodaje da se bojkotom izbora pravi i napetost u društvu, kroz pokušaje da se vanparlamentarnim sredstvima, uz građansku neposlušnost, konflikte i demonstracije, ugrožava vlast.

Time se, kako napominje, ostavlja prostor za represiju vlasti i zaoštrenost unutar društva, što nije dobro i ne zna se kuda vodi.

Skupština Srbije

Dragoljub Mićunović - Foto: Tanjug/Tanja Valič

On ističe da je priča o delegitimisanju izbora potpuno besmislena i da bi bojkot mogao da ih delegitimiše jedino kada na izbore na proleće ne bi izašlo 50 procenata glasača.

- Videli smo u Albaniji: nije izašlo 70 odsto birača, pa ništa. Vi sad imate situaciju da po tom osnovu možete da delegitimišete koliko hoćete postojećih vlada, gde na izbore nije izašlo 50 odsto birača. Onda uzmete 50 odsto od tog broja i vlada se faktički sa 20-25 odsto podrške. Koja je to legitimacija ako ćemo ozbiljno da tretiramo građanina - upitao je Mićunović.

Mićunović je ocenio da se zbog priča sa smanjenjem cenzusa menjaju okolnosti, ali i da i bez obzira na to ne veruje da će opozicija sada odustati od bojkota izbora.

On, takođe, dodaje da je smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto rizično i za vlast i za njene protivnike.

- U slučaju visokog cenzusa veliki broj manjih partija ostaje u bubnju i njihovi glasovi se pripisuju najvećoj partiji. Ta razlika između pet i tri odsto može da obuhvati nekoliko stotina hiljada glasova - kaže Mićunović.

Mićunović smatra da sa tog stanovišta predsednik Aleksandar Vučić šteti sebi, kao i da je cela njegova motivacija za spuštanje cenzusa izvedena taktički kako bi obismislio bojkot izbora, ali da izgleda nije računo na tu "štetu".

Lider Dveri, Boško Obradović rekao je da je najbolje da Mićunović, kako je rekao, konačno sam izađe na izbore da se vidi koliku podršku ima.

- Da li je moguće: od komuniste, "jahanja popova" i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima?! - napisao je Obradović na društvenoj mreži Tviter.

Boško Obradović o Mićunoviću

Tvit Boška Obradovića - Foto: Printscreen/Twitter/@BoskoObradovic

Ovaj Obradovićev potez osudila je i poslanica Aleksandra Jerkov.

- O čoveku koji se borio za demokratiju u Srbiji kada se to plaćalo glavom ovako govori čovek koji podržava one koji su služili Hitleru - navela je ona na Tviteru.

 

Poslanik i član Demokratske stranke, Balša Božović, pozvao je na izbacivanje Boška Obradovića, lidera Dveri iz Saveza za Srbiju, kome pripadaju obe ove stranke.

- Ovo je kap koja je prelila čašu. Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju, ili da Demokratska stranka odmah napusti isti! Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj - napisao je Božović.

 

Kena zatražio hitan izlazak iz "antievropskog SzS"

 

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena izjavio je danas da zahteva od rukovodstva stranke hitan izlazak iz antievropskog Saveza za Srbiju, u koji, kako je rekao, građani odavno ne veruju.

Radojičić je taj zahtev uputio rukovodstvu DS, kako je rekao za Tanjug, nakon današnjeg napada Boška Obradovića na jednog od osnivača DS, Dragoljuba Mićunovića, zbog njegove ocene da je bojkot izbora besmislen.

- Napadati čoveka koji se borio protiv Tita, Miloševića, koji je osnivač DS, je skandal i to ga napada onaj koji podržava Hitlerove saradnike - kratko je Milojičić prokomentarisao tvit lidera Dveri Boška Obradovića u kojem vređa Dragoljuba Mićunovića, jer je protiv bojkota izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чеда

    19. januar 2020 | 17:22

    Коначно, дошло је време да се та интересна групација, назови опозиција, пошаље у заборав.

  • Ljubiša

    19. januar 2020 | 15:57

    E,Veseljko zvani ''Boško'',pa kad bi Mićunović sam izašao na izbore,osvojio bi više glasova nego svi vi SzS-ovce zajedno.Vi treba da se zovete SzF (Savez za Fotelje).

  • Andrej

    19. januar 2020 | 16:25

    A šta misliš, da ti sam izađeš na izbore da vidiš kolko nećeš ništa da dobiješ!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA