≫ 

Vučić sa zvaničnicima na marginama Foruma u Davosu: Pozvaćemo privrednike da investiraju u Srbiju

On će danas učestvovati i na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu", imati niz bilateralnih sastanaka i prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa

  • 45
Aleksandar Vucic Foto: AP/Markus Schreiber/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Davosu na Svetskom ekonomskom forumu, imao je niz susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende, premijer Hrvatske Andrej Plenković.

On će danas učestvovati i na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu", imati niz bilateralnih sastanaka i prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa, o čemu opširnije možete pročitati OVDE.

Vučić se danas sastao sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, sa kojim je razgovarao o srpsko-hrvatskim odnosima.

 
 
 
View this post on Instagram
Jutarnji razgovori o srpsko-hrvatskim odnosima sa premijerom @plenkovic.andrej.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Srbije juče je, pred ceremoniju zvaničnog otvaranja Svetskog ekonomskog foruma, imao razgovore sa brojnim zvaničnicima, među kojima su šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende.

Uz fotografije svojih susreta sa stranim zvančnicima on je istakao da je za Srbiju veoma važno da bude prisutna u Davosu i da bude dobro predstavljena.

- Ovde u Davosu imamo priliku da govorimo o našem investicionom ambijentu, o rezultatima koje smo postigli, o jednoj od najviših stopa rasta u celoj Evropi i da pozovemo privrednike da investiraju u Srbiju, da popravimo standard i kvalitet života naših gradana i da vidimo šta su sledeći potezi koje moramo da uradimo - navodi se uz fotografiju Vučića sa Fon der Lajen.

Pored fotografije sa Brendeom, Vučić je napisao: "Prijateljski razgovori pred otvaranje Svetskog ekonomskog foruma".

Predsednik Srbije se na Instagramu zahvalio osnivaču i izvršnom predsedniku Svetskog ekonomskog foruma Klausu Švabu na podršci i redovnim pozivima za učešće na tom skupu.

- Hvala na podršci i redovnim pozivima za učešće na Svetskom ekonomskom forumu - stoji pored fotografije Vučića sa Klausom Švabom.

- Svetski ekonomski forum u Davosu je odlično mesto gde za kratko vreme može mnogo da se čuje, da se ostvare važni kontakti, ali i sretnu stari prijatelji -

poručio je posle susreta sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanijem.

Predsednik Srbije danas će pred svetskim zvaničnicima i učesnicima foruma govoriti o tome kako vidi budućnost, o "malom Šengenu", ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    21. januar 2020 | 13:20

    Predsednik Vucic se u davosu zalaze za sto vise privlacenja investicija u srbiju...

  • Džoni GG.

    22. januar 2020 | 08:50

    Nova radna mesta su nešto što je najpotrebnije Srbiji, kako zbog povećanja životnog standarda, tako i zbog sprečavanja odlaska mladih.

  • Bozidar

    22. januar 2020 | 08:28

    U Srbiju ce doci veliki broj investitora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA