Jevtić: Čim padnu takse, Beograd i Priština mogu za pregovarački sto

Vlada tzv. Kosova odlučila je 21. novembra 2018. godine da na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvede takse od 100 posto, kao meru odmazde nakon neuspeha Kosova da postane članica Interpola

  • 4

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić ocenio je večeras da odmah pošto kosovske privremene institucije ukinu takse na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine može se krenuti dalje u dijalogu Beograda i Prištine.

- Sloboda kretanja, trgovina, rast ekonomije, nova radna mesta, dobar su put za mir i stabilnost u regionu. Čim kosovske tarife na robu iz Srbije i Bosne padnu, možemo krenuti dalje - poručio je Jevtić u poruci na Tviteru.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je u istoj poruci dao i punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu i direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću.

Kosovski parlament

Vlada tzv. Kosova odlučila je 21. novembra 2018. godine da na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvede takse od 100 posto, kao meru odmazde nakon neuspeha Kosova da postane članica Interpola-Foto: AP/Tanjug

Vlada tzv. Kosova odlučila je 21. novembra 2018. godine da na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvede takse od 100 posto, kao meru odmazde nakon neuspeha Kosova da postane članica Interpola.

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel zatražio je ovih dana od kosovskih zvaničnika da ukinu takse na srpsku i bosansku robu a od Srbije da zaustavi kampanju protiv kosovske nezavisnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bahrudin

    25. januar 2020 | 10:33

    Ne razumijem, Zašto Srbijia a naročito BiH ne priznaje Kosovo S zna se da je ono izgubljeno davno Sa tim inatom samo narod pati. A političari kupe poene. Njima odgovara ta nacijonalna mržnja

  • Pedja

    25. januar 2020 | 11:46

    To je budalastina... Kakvi pregovori????!!!! Nema pregovora!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA